Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 17 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.015
ABV:
6.0 %
IBU:
23
EBC:
27
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 3.500
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 1.700
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Karamelinis salyklas 230.2 0.500
      6.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.0 18 60
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 (antra karta) 200.0 75

Pastabos

Antras planuojamas all-grain virimas

Salinimas :
55C - 20 min,
63-66C - 60 min
Tekinimas : 78C

Komentarai

  • DonVytautas

    2012 m. Gruodžio 4 d.
    Na gal skonio receptoriai pas mane dar tik pradinuko lygyje, bet alus patiko, net labai :)
  • Zydrius

    2012 m. Gruodžio 4 d.
    runce, gali savo nesiūlymą naudot šių mielių racionaliai pagrįst?
  • runce

    2012 m. Gruodžio 4 d.
    dėl skoninių savybių. nors dėl skonio nesiginčyjama, bet čia tik teoriškai=D praktiškai daugumai labiau patinka mauribrew weiss, danstar munich, wyeasto kvietinio mielės. WB06 sufermentuoja daugiau fenolių mano pastebėjimu, be to kaprizingesnės
  • Modeslovas

    2012 m. Gruodžio 4 d.
    Na čia skonio reikalas , bet WB 06 paskutines mielės kurias naudočiau kviečiui. O jo išviriau tikrai ne mažai. Danstar munich arba wyeasto kokios. Ir dar matau turi nora panaudot 230EBC karamelini salykla (alutexinis itariu), turetum gaut toki kojniu skonio weizenbocka, bent man toks gavos kelis kartus naudojant tamsu karamelini. Tai kitus kartus naudojau Cara pils. Spalvai geriau kokio Aroma 150EBC ar tamsaus kviecio kelis garmus imesk.
  • runce

    2012 m. Gruodžio 4 d.
    va, kas čia daros su tuo kojinių skoniu kvietiniame aluje naudojant tamsius salyklus, kaip karamelinius, tai nesuprantu, bet reiškinys pastebėtas ir nervina
Prisijungę aludariai