adjunct - alaus priedai sudėtyje neturintys fermentuojamų medžiagų.
acid - rūgštys, alfa arba beta rūgštys.
aging - alaus brandinimas tam tikrą laiką, paprastai iki kelių metų.
alcohol by volume (ABV) – procentinė grynojo alkoholio kiekio išraiška, gaunama išskaičiavimo metu.
all-grain - alus gaminamas nenaudojant salyklo ekstraktų.
alkalinity, alkaline - šarminis, šarmas.
attenuation - atenuacija - misos tirštumo mažėjimas, joje esančias cukringąsias medžiagas fermentacijos būdu perdirbant į alkoholį ir angliarūgštę. Alus laikomas pasiekęs galutinę atenuaciją, kai mielės daugiau nebegali fermentuoti saldžiųjų medžiagų.
batch - partija, alaus kiekis pagamintas vienu metu.
bitter, bitterness - kartus, kartumas.
body - alaus konsistencijos, tirštumo ir burnos pojūčio savybių visuma.
bottling - alaus supilstymas į butelius.
carboy - stiklo ar plastiko tara su siauru kakliuku, skirta fermentacijai.
cold break - baltymų nusodinimas misos aušinimo metu.
to cool - ataušinti.
conditioning - brandinimas.
EBC - alaus spalvos standartas pagal European Brewery Convention (Europos Aludarių Konvencija)
efficiency, extraction efficiency - cukringų medžiagų „išplovimo“ iš salyklo efektyvumas. Tai yra santykis cukraus, kurį iš tikrųjų „išplauname“, su teoriškai didžiausiu įmanomu „išplauti“ cukraus kiekiu.
extraction rate - krakmolingųjų medžiagų kiekio, paverstų į fermentuojamąsias cukringąsias medžiagas salinimo metu, matas.
fermentation - fermentacija.
fermenter - indas naudojamas alaus fermentavimui.
gravity - tankis.
final gravity (FG) - pradinis tankis - santykinis cukraus kiekis aluje pasibaigus fermentacijai.
original gravity (OG) - galutinis tankis - santykinis cukraus kiekis misoje prieš fermentaciją.
specific gravity (SG) - tarpinis cukraus kiekis, gali sutapti su OG, jei nėra atliekami tarpiniai pamatavimai.
hardness - vandens kietumas.
head - putų „kepurė“.
hopping - apynių įdėjimas.
hops - apyniai.
hot break - baltymų nusodinimas į verdančią misą įdedant apynius.
International Bittering Units (IBU) - standartinis alaus kartumo matavimo skalės vienetas, žymintis apynių apimtį ir intensyvumą.
Irish moss - airiška kerpena, naudojama alaus skaidrinimui.
kettle - puodas.
krausen - putos susidarančios alaus fermentacijos metu.
lag time - laiko tarpas nuo mielių įdėjimo ir pastebimos fermentacijos proceso pradžios.
lauter - misos atskyrimas nuo salinamo salyklo naudojant filtravimą ir skalavimą vandeniu.
liquid - skystis, skystas.
malt - salyklas.
mash - salyklo ir vandens „košė“.
pitching - mielių įdėjimas.
priming - cukraus įdėjimas į alaus brandinimo tarą siekiant, kad aluje susiformuotų anglies dvideginio dujos.
racking - išfermentuoto alaus supilstymas į butelius, statines ar kitą tarą.
residue - perteklius, likutis.
sparge - išmirkyto salyklo skalavimas karštu vandeniu.
trub - nuosėdos susidarančios fermentacijos indo dugne.
tun (lauter tun, mash tun) - filtras naudojamas atskirti išmirkusį salyklą nuo misos.
wort - misa (nefermentuotas alus)
yeast - mielės