Receptas / Mango Milkshake IPA
Informacija
Kiekis:
37 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. gruodžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. sausio 7 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 6.500 | 60.2 | |
BEST Oat Malt | 3.0 | 1.300 | 12.0 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 1.000 | 9.3 | |
BEST Heidelberg Wheat, kvietinis salyklas | 3.0 | 1.000 | 9.3 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.500 | 4.6 | |
Laktozė | 1.0 | 0.500 | 4.6 | |
10.800 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
LalBrew® Verdant IPA" alaus mielės | 23.0 | 75 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kokosas | 227.0 g | Antrinei fermentacijai | - | |
Mangai | 5.0 kg | Antrinei fermentacijai | - | |
Vanilė | 2.0 g | Antrinei fermentacijai | - |
Pastabos
Fermentacija:
- Kai fermentacija artėja prie pabaigos (5–7 dienos):
- Į fermenterį įpilkite 2.72 kg mango tyrės. Tai užtikrins, kad fermentacija atnaujinsis dėl mango cukrų.
- Tuo pačiu metu pridėkite (Citra ir Mosaic):
- Paruoškite vanilės tinktūrą ir kokosą:
- Vanilės tinktūrą ir kokoso drožles įdėkite kartu su sausais apyniais.
40/20min
50/10 min
52/20 min
55/10 min
63/30-40 min
66/67/30 min7
2/ 10 min
78/5 min
Pauzių analizė:
- 40 °C (20 min.):
- Tikslas: Rūgštinė pauzė. Jei norite sumažinti misos pH, ši pauzė aktyvuos fitazės fermentus. Tai ypač naudinga, jei vanduo yra minkštas arba naudojate nesalyklinius priedus (avižas, kviečius).
- 50 °C (10 min.):
- Tikslas: Fermentų aktyvavimas ir putos stabilumas. Ši temperatūra padeda apdoroti didesnius baltymus, tačiau nesukelia drumstumo.
- 52 °C (20 min.):
- Tikslas: Sustiprins putos stabilumą ir tekstūrą, ypač jei naudojate kvietinius grūdus ar avižas. Puikiai tinka Milkshake IPA stiliui.
- 55 °C (10 min.):
- Tikslas: Baigiamas baltymų skaidymas. Tai pagerins alaus fermentacijos efektyvumą ir skaidrumą.
- 63 °C (30–40 min.):
- Tikslas: Beta-amilazė aktyviai kuria fermentuojamus cukrus, kurie virsta alkoholiu. Ši pauzė svarbi, jei norite užtikrinti, kad alus nebūtų per saldus.
- 66–67 °C (30 min.):
- Tikslas: Alpha-amilazė pridės nefermentuojamų cukrų, kurie alui suteiks kūno ir šiek tiek saldumo. Puikiai tinka Milkshake IPA charakteriui.
- 72 °C (10 min.):
- Tikslas: Baigiami fermentų procesai, užtikrinant, kad liktų norimas salyklo saldumas ir pilnumas.
- 78 °C (5 min.):
- Tikslas: Mash-out fazė, kuri sustabdo fermentų aktyvumą ir padaro misą skystesnę, kad būtų lengviau filtruoti.