Informacija

Kiekis:
37 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. gruodžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. sausio 7 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.019
ABV:
5.8 %
IBU:
33
EBC:
8
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 6.500
BEST Oat Malt 3.0 1.300
Avižiniai dribsniai 4.0 1.000
BEST Heidelberg Wheat, kvietinis salyklas 3.0 1.000
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
Laktozė 1.0 0.500
      10.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 15.8 25 60
Warrior 15.8 15 30
Citra 12.0 25 1
Mosaic 12.5 25 1
Citra 12.0 25 0
Mosaic 12.5 25 0
      140  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
LalBrew® Verdant IPA" alaus mielės 23.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kokosas 227.0 g Antrinei fermentacijai -
Mangai 5.0 kg Antrinei fermentacijai -
Vanilė 2.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos


  • 25 g Warrior – 60 min
  • 15 g Warrior – 30 min

  • Flameout : 25 g Citra ir 25 g Mosaic bei 0.5 Kg Laktozės

  • Fermentacija:

    1. Kai fermentacija artėja prie pabaigos (5–7 dienos):
      • Į fermenterį įpilkite 2.72 kg mango tyrės. Tai užtikrins, kad fermentacija atnaujinsis dėl mango cukrų.
    2. Tuo pačiu metu pridėkite (Citra ir Mosaic):
    3. Paruoškite vanilės tinktūrą ir kokosą:
      • Vanilės tinktūrą ir kokoso drožles įdėkite kartu su sausais apyniais. 
    Pauzės:
    40/20min
    50/10 min
    52/20 min
    55/10 min
    63/30-40 min
    66/67/30 min7
    2/ 10 min
    78/5 min

    Pauzių analizė:

    1. 40 °C (20 min.):
      • Tikslas: Rūgštinė pauzė. Jei norite sumažinti misos pH, ši pauzė aktyvuos fitazės fermentus. Tai ypač naudinga, jei vanduo yra minkštas arba naudojate nesalyklinius priedus (avižas, kviečius).
    2. 50 °C (10 min.):
      • Tikslas: Fermentų aktyvavimas ir putos stabilumas. Ši temperatūra padeda apdoroti didesnius baltymus, tačiau nesukelia drumstumo.
    3. 52 °C (20 min.):
      • Tikslas: Sustiprins putos stabilumą ir tekstūrą, ypač jei naudojate kvietinius grūdus ar avižas. Puikiai tinka Milkshake IPA stiliui.
    4. 55 °C (10 min.):
      • Tikslas: Baigiamas baltymų skaidymas. Tai pagerins alaus fermentacijos efektyvumą ir skaidrumą.
    5. 63 °C (30–40 min.):
      • Tikslas: Beta-amilazė aktyviai kuria fermentuojamus cukrus, kurie virsta alkoholiu. Ši pauzė svarbi, jei norite užtikrinti, kad alus nebūtų per saldus.
    6. 66–67 °C (30 min.):
      • Tikslas: Alpha-amilazė pridės nefermentuojamų cukrų, kurie alui suteiks kūno ir šiek tiek saldumo. Puikiai tinka Milkshake IPA charakteriui.
    7. 72 °C (10 min.):
      • Tikslas: Baigiami fermentų procesai, užtikrinant, kad liktų norimas salyklo saldumas ir pilnumas.
    8. 78 °C (5 min.):
      • Tikslas: Mash-out fazė, kuri sustabdo fermentų aktyvumą ir padaro misą skystesnę, kad būtų lengviau filtruoti.
    Prisijungę aludariai