Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 29 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.017
ABV:
6.2 %
IBU:
16
EBC:
17
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech bazinis 3.4 8.000
Karamelinis salyklas 70.9 0.100
Laktozė 1.0 0.100
BEST Black salyklas 1153.6 0.050
      8.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (US) 7.1 40 20
Cascade (US) 7.1 60 2
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 12.0 75

Pastabos

89 virimui, elis Tamsus Kalėdinis
7 valandos.

Virta 2024-11-23
Pilstyta 2024-12-06

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 66 (pilta į 74), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG xxxx prieš virimą.
Virta 20 min. Stipriai su Vulkanu, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 16 BRIX
Galutinis FG xxxx BRIX
pH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.

Startas su 15 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija 7 d. be judinimo, 6 d. antrinė.
Pilstoma į butelius.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 2 E
Salyklas 10,56 E (1,32 E - 1 kg)
Apyniai 0,032 * 100 --- 3,2 E:


Cascade 100 g - 3,2 E (32E - 1kg, 0,032 Eur gramas )


Prisijungę aludariai