Receptas / Tamsus Kalėdinis
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 29 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.25
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech bazinis | 3.4 | 8.000 | 97.0 | |
Karamelinis salyklas | 70.9 | 0.100 | 1.2 | |
Laktozė | 1.0 | 0.100 | 1.2 | |
BEST Black salyklas | 1153.6 | 0.050 | 0.6 | |
8.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (US) | 7.1 | 40 | 20 | |
Cascade (US) | 7.1 | 60 | 2 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 | 12.0 | 75 |
Pastabos
89 virimui, elis Tamsus Kalėdinis
7 valandos.
Virta 2024-11-23
Pilstyta 2024-12-06
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 66 (pilta į 74), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxxx prieš virimą.
Virta 20 min. Stipriai su Vulkanu, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 16 BRIX
Galutinis FG xxxx BRIXpH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 15 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija 7 d. be judinimo, 6 d. antrinė.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 2 E
Salyklas 10,56 E (1,32 E - 1 kg)
Apyniai 0,032 * 100 --- 3,2 E:
Cascade 100 g - 3,2 E (32E - 1kg, 0,032 Eur gramas )