Informacija

Kiekis:
38 litrai
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. vasario 23 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.012
ABV:
4.9 %
IBU:
13
EBC:
7
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 6.520
Kukurūzų dribsniai 2.0 1.410
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.490
      8.420

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 3.4 35 75
Saaz (CZ) 3.4 35 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
LalBrew® Diamond11g 11.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 14.0 g - 15 min.
Ryžių lukštai 100.0 g Salinimui -

Pastabos

Salinimo pauzės
  1. 40°C (10–20 min) – rūgštinė pauzė (nebūtina, jei pH jau tinkamas)
    ✅ Naudoti tik jei naudojami nesalyklinti grūdai ar reikia sumažinti pH. Jei pH tinkamas, galima praleisti.
  2. 63°C (30–40 min) – sausesnio ir stipresnio alaus bazė
    ✅ Aktyvi beta-amilazė, skaidanti cukrus į fermentuojamus junginius. Laikyti 30–40 min, jei norima sausesnio alaus.
  3. 66–67°C (30 min) – kūno ir subalansuoto skonio formavimas
    ✅ Alfa-amilazė gamina daugiau neskaidžių cukrų, suteikiančių alui daugiau kūno.
  4. 72°C (10–30 min, priklausomai nuo norimo saldumo)
    ✅ 10 min – jei norima sausesnio alaus.
    ✅ 30 min – jei norima daugiau saldumo ir tirštumo.
  5. 78°C (5 min) – užbaigimas (mash out)
    ✅ Sustabdo fermentų veiklą ir palengvina filtravimą.

Prisijungę aludariai