Receptas / Corona extra
Informacija
Kiekis:
38 litrai
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. vasario 23 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 6.520 | 77.4 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 1.410 | 16.7 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.490 | 5.8 | |
8.420 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
LalBrew® Diamond11g | 11.0 | 75 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 14.0 g | - | 15 min. | |
Ryžių lukštai | 100.0 g | Salinimui | - |
Pastabos
Salinimo pauzės
- 40°C (10–20 min) – rūgštinė pauzė (nebūtina, jei pH jau tinkamas)
✅ Naudoti tik jei naudojami nesalyklinti grūdai ar reikia sumažinti pH. Jei pH tinkamas, galima praleisti. - 63°C (30–40 min) – sausesnio ir stipresnio alaus bazė
✅ Aktyvi beta-amilazė, skaidanti cukrus į fermentuojamus junginius. Laikyti 30–40 min, jei norima sausesnio alaus. - 66–67°C (30 min) – kūno ir subalansuoto skonio formavimas
✅ Alfa-amilazė gamina daugiau neskaidžių cukrų, suteikiančių alui daugiau kūno. - 72°C (10–30 min, priklausomai nuo norimo saldumo)
✅ 10 min – jei norima sausesnio alaus.
✅ 30 min – jei norima daugiau saldumo ir tirštumo. - 78°C (5 min) – užbaigimas (mash out)
✅ Sustabdo fermentų veiklą ir palengvina filtravimą.