Informacija

Kiekis:
37 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. gruodžio 4 d.

Parametrai

OG:
1.043
FG:
1.009
ABV:
4.6 %
IBU:
46
EBC:
93
IBU/OG:
1.06
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
TF Maris Otter Pale Ale 6.3 5.000
Miežiniai dribsniai 3.0 2.200
BEST Skrudinti miežiai 1304.0 1.000
      8.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Goldings 5.3 132 60
      132  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 23.0 80

Pastabos

chocolate dehusked pabandyti naudoti
Procesas:
  • Pakaitinti vandenį iki 72°C
  • Supilti salyklą bei dribsnius ir sąlinti 66°C - 60 minučių
  • Pakelti temperatūrą iki 76°C ir sąlinti 5 minutes
  • Perplauti 77°C vandeniu.
  • Virti 30 minučių
  • Įdėti apynius ir virti dar 60 minučių.
  • Atvėsinus supilti mieles.
  • Fermentuoti (22°C)
  • Gazavimui naudoti azoto dujas (nitrogen (beer gas)) :( 
Papildomai (Guinness skoniui išgauti)
    1. Po to, kai į stautą įdedate mieles, nupilkite apie 560 ml misos.
    2. Į šį butelį įdėkite nedidelį kiekį Brettanomyces ir Lactobacillus bakterijų.
    3. Uždenkite butelį aliuminio folija ir leiskite fermentuotis, kol procesas bus baigtas.
    4. Kai fermentacija pasibaigs, supilkite alų į puodą ir pašildykite iki 71°C 15 minučių, kad sunaikintumėte bakterijas.
    5. Atvėsinkite alų ir supilkite atgal į butelį. Uždenkite ir laikykite šaldytuve.
    6. Šį priedą įpilkite į alų prieš išpilstymą į butelius arba į statinę.

Prisijungę aludariai