Receptas / Airijos Paveldas (Guinness)
Informacija
Kiekis:
37 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. gruodžio 4 d.
Parametrai
OG:
1.043
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
46
|
|
EBC:
93
|
|
IBU/OG:
1.06
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
TF Maris Otter Pale Ale | 6.3 | 5.000 | 61.0 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 2.200 | 26.8 | |
BEST Skrudinti miežiai | 1304.0 | 1.000 | 12.2 | |
8.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Goldings | 5.3 | 132 | 60 | |
132 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 23.0 | 80 |
Pastabos
chocolate dehusked pabandyti naudoti
Procesas:
Procesas:
- Pakaitinti vandenį iki 72°C
- Supilti salyklą bei dribsnius ir sąlinti 66°C - 60 minučių
- Pakelti temperatūrą iki 76°C ir sąlinti 5 minutes
- Perplauti 77°C vandeniu.
- Virti 30 minučių
- Įdėti apynius ir virti dar 60 minučių.
- Atvėsinus supilti mieles.
- Fermentuoti (22°C)
- Gazavimui naudoti azoto dujas (nitrogen (beer gas)) :(
- Po to, kai į stautą įdedate mieles, nupilkite apie 560 ml misos.
- Į šį butelį įdėkite nedidelį kiekį Brettanomyces ir Lactobacillus bakterijų.
- Uždenkite butelį aliuminio folija ir leiskite fermentuotis, kol procesas bus baigtas.
- Kai fermentacija pasibaigs, supilkite alų į puodą ir pašildykite iki 71°C 15 minučių, kad sunaikintumėte bakterijas.
- Atvėsinkite alų ir supilkite atgal į butelį. Uždenkite ir laikykite šaldytuve.
- Šį priedą įpilkite į alų prieš išpilstymą į butelius arba į statinę.