Receptas / Erstikio STAUTERIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 22 d.
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
76
|
|
IBU/OG:
0.86
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.600 | 85.7 | |
Karamelinis salyklas | 245.0 | 0.300 | 7.1 | |
Juodas salyklas | 1407.7 | 0.300 | 7.1 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminių apynių miksas (Sybilla, Fredos Taurieji, Saaz, EKG, Primma Donna, Marynka, Fredos Derlingiej | 5.0 | 60 | 60 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 91 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienŲ (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienŲ (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)