Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. lapkričio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 22 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.004
ABV:
5.3 %
IBU:
38
EBC:
76
IBU/OG:
0.86
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.600
Karamelinis salyklas 245.0 0.300
Juodas salyklas 1407.7 0.300
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminių apynių miksas (Sybilla, Fredos Taurieji, Saaz, EKG, Primma Donna, Marynka, Fredos Derlingiej 5.0 60 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 10 dienŲ (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai