Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. rugsėjo 25 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 5 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.004
ABV:
5.7 %
IBU:
57
EBC:
27
IBU/OG:
1.19
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 243.6 0.400
      4.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 25 60
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai