Receptas / Erstikio AŠ
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. rugsėjo 25 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 5 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
57
|
|
EBC:
27
|
|
IBU/OG:
1.19
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 90.9 | |
Karamelinis salyklas | 243.6 | 0.400 | 9.1 | |
4.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 91 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)