Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. liepos 28 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 5 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.008
ABV:
6.1 %
IBU:
27
EBC:
11
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
TF Maris Otter Pale Ale 6.3 7.500
      7.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 4.0 90 60
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
FM106 12.0 86

Pastabos

Keptinis alus, namų sąlygom, pagal ankstesnę keptinio patirtį.

Kepimas orkaitėj 3 val @ 200C.

Laisvai remtasi:

Pagal aprašymą, mash-in yra verdančiu vandeniu iki pradinės temp (65 C). Darysiu 1:1.5 vanduo:salyklas @76C.

Mielės senalio Fermentum Mobile FM106, atgaivintos ir padaugintos laboratorijoje.
  • 1 val @ 65 C
  • Orkaitėn, 3 val @ 200 C
  • Batch sparge, @ 95 C iki surinkto tikslinio tūrio
  • Apynių arbata atskirai, 30 min virimo, pabaigoj supilam į auštančią misą
  • Nevirtas. Mielės ties 37C.
Prisijungę aludariai