Receptas / Kavarcka kardamanynis
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 18 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.68
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 100.0 | |
3.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 10.5 | 16 | 60 | |
Magnum | 14.2 | 8 | 60 | |
Hersbrucker (German) | 3.7 | 10 | 15 | |
34 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Antrinei fermentacijai dėtos penkių kardamonų sėklos bei 100 g cukraus užsigazavimui, šiltai laikyta apie 2 savaites. Vyrauja kardamonų (kitą kartą dėčiau keturių kardamonų sėklas, bet tai gal dėl ilgos antrinės fermentacijos) bei apynių skonis.
null
2011 m. Kovo 18 d.Gytis
2011 m. Kovo 18 d.zaltys
2011 m. Kovo 19 d.Įdomus eksperimentinis alus su stipriai prieskoniniu aromatu ir skoniu.