Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. spalio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.086
FG:
1.023
ABV:
8.2 %
IBU:
57
EBC:
68
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter salyklas 5.0 3.200
Rugių salyklas 7.0 2.600
Crystal rye 140.7 0.800
Chocolate rye 502.8 0.800
Ruginiai dribsniai 3.0 0.800
      8.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition 4.3 190 60
      190  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 22.0 73

Pastabos

Čiaupo, 20/30, 2/0/4/5 ir 10 kreidos į virimą.
Analitė:
195.2   17.0    40.9    118.9    50.0
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=QNFRX0X
65C singlas tipo, bet prieš tai ruginis salyklas ir dribsniai palaikomi 40C temperatūroje 30 min. Taip reikia. Išsitekinam kokius 35- 36 litrus 14-14.2 OG misą ir ilgai, ilgai verdaaam. Iki 26 litrų. Litras šaldant susitrauks, litras nuosėdų - fermenterin 24 l. Voila.

Komentarai

  • Peckelis

    2017 m. Gruodžio 20 d.
    Nei čia komentaras, nei į temą. Bet kitaip neina eterin patekt.
    Gerbiamieji naudotojai platformos - gal, sakau, bent Kalėdų proga taip po eurą projekto palaikymui??? Rimtai visai. Visi, norintys pasakyti, kad nemato reikalo, gali nepraleisti progos patylėti.
  • Giords

    2017 m. Gruodžio 21 d.
    Kaip tai neberandu, kokią knopkę paspausti paramai. Anksčiau pati iššokdavo - matyt nebėra trūkumo sąskaitoj :)
Prisijungę aludariai