Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. sausio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 18 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
42
EBC:
15
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.400
Aroma 150.1 0.250
      5.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.5 10 60
Simcoe 11.8 7 60
Citra 13.5 10 25
Simcoe 11.8 7 25
Kerpena 0.0 0 15
Citra 13.5 10 5
Simcoe 11.8 7 5
Citra 13.5 20 0
Cascade (U.S.) 8.4 20 0
      91  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 24.0 77

Pastabos

in> 50
63 - 10 min
68 - 90 min
78 - 15 min >out

Komentarai

  • Peckelis

    2015 m. Sausio 7 d.
    Man čia viskas labai neblogai. Tik virčiau truputį ilgiau ir apynius pakelčiau į 25 ir 5 min., neliesdamas 60 min., bei tikrai, jei turėčiau, didinčiau sausam apyniavimui skirtą kiekį.
  • Gytis

    2015 m. Sausio 7 d.
    Kiek pamenu, originale naudoja CaraRed salyklą, o ne Aroma.
  • Burbulas

    2015 m. Sausio 7 d.
    Peckelis> Ačiū, patvarkiau. Tiesa šaltam apyniavimui padidinau tik šiek tiek - 50%:). Po degustavimo būtinai prisiminsiu Jūsų patarimą.
    Gytis> Neturiu tikslo būtinai atkartoti originalą. Šiame aluje ir apyniai tik iš dalies pasikartos. Red'o dabar neturiu, o aromą pasirinkau, nes daugelyje AIPA receptų man užkliuvo :) Tiesa, dvejojau ar nepanaudojus čia Carapils ar CaraHell..
  • mkil

    2015 m. Sausio 8 d.
    Siūlau nepagailėti pinigėlių apyniams ir didinti kiekį bent dvigubai: dalis kartinimui, dalis aromatui ir sausam apyniavimui. Tikrai liksi labiau patenkintas IPA..:)
Prisijungę aludariai