Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
42 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 12 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.017
ABV:
5.7 %
IBU:
19
EBC:
34
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Malsenos salyklas 6.0 7.000
Miuncheno salyklas 15.0 3.000
BEST Aromatic salyklas 50.0 1.000
CaraMunich 80.1 0.200
BEST Caramel Amber salyklas 70.1 0.200
Skrudinti miežiai 1000.8 0.030
      11.430

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Pilgrim 8.1 25 50
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP 002 English Ale 100.0 72

Pastabos

Salinti 25 litrais 50C 10 min., 65С 30 min. Dalim dekokcijos kelt iki 74C - iki jodo neigiamo. Ištekint 14 litrų pirmoko,iš antroko gamint kitą alų.
25/25, 6 gipso, 2 NaCl, 32 ml 10% H2PO4 salinimui, 83 - tekinimui.
Kaip teisingai susisukt su dekokcija? Salinam pusę salyklo puode (6+6.5 ltr.), po pusvalandžio nupilam skystąją dalį ant likusio salyklo, užsalindami 50C fazei. Kol antroji pusė užsisalins, pirmąją užverdam ir paverdam. Supilam į daiktą. Laikome 74C iki jodo testo, tekinam.
Vienu žodžiu, užsiknisau kaip reta. Netekėjimas totalusis. Daug salyklo ir dar dekokcija - kol nepridėjau celiuliozės, niekaip:)
OG 1.158 - Plato 36, ot. 10 litrų. 3.600 sausu
OG 1.060 - Plato apie 14.7, 24 ltr škotiško. 3.528 sausu
OG 1.020 - Plato 5, 19 litrų giros. 0.950 sausu
Prisijungę aludariai