Informacija

Kiekis:
32 litras
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 10 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.012
ABV:
7.1 %
IBU:
29
EBC:
20
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Moliūgas 3.0 5.600
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Munich salyklas 15.0 1.500
BEST Caramel Dark salyklas 105.1 0.500
Cukrus 0.0 0.500
      13.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai 5.0 60 60
Naminiai 5.0 40 30
Kvapieji pipirai žirneliais 0.0 2 10
Cinamonas maltas 0.0 3 10
Imbieras maltas 0.0 3 10
Kerpena 0.0 10 10
Vitaminai mielėms 0.0 3 10
Muskatas maltas 0.0 2 10
      123  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 15.0 82

Pastabos

Moliūgas supjaustytas stambiais gabalais, skrudintas orkaitėje prie 180C kol pradėjo bėgti sultys (60min), tada 30 min. pavirtas 20l vandens, paliktas per naktį atvėsti, nukoštas, ir tuo vandeniu tekinta.

Kadangi apynių krūmai susipynė, tai apyniai - mišinys iš Kent Golding, Hallertauer ir Sterling.

52C-20min
65-66C-90min
78C-10min-tekinam 78C vandeniu
Prisijungę aludariai