Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 11 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.011
ABV:
5.8 %
IBU:
20
EBC:
7
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BREWFERM Pils 3.0 4.300
CaraPils 5.0 0.250
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.120
Ryžių dribsniai 1.0 0.120
      4.790

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 4.1 35 65
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 12.0 80

Pastabos

15g - airiškos kerpenos (15min)
Salinimas:
45 C - 5min
50 C - 25min
60 C - 10min
70 C - 60min

Tekinimas:
80 C

Išpilta:
+2l- apynių nuosėdų ir tirščių

Mielės supiltos į 33C

Klaidos:
per smulkiai sumalta - sunkiai tekėjo

P.S
Bandymas.

OG 1054 prie 21C.
Nežinau kas bus su FG, bet spėju, kad bus per stiprus (turėtu būti abv 5%)

Nuotraukos

Komentarai

  • Gytis

    2013 m. Rugpjūčio 5 d.
    Kokioje temperatūroje fermentuoji?
    O kodėl misą tik iki 33C atšaldei?
  • mindex

    2013 m. Rugpjūčio 5 d.  
    nunesiau i rusi 12C, saldziau ne per gyvatuka, o imerkus i vandeni, taip jau susikloste, kad teko palikti tokia temp. ir manyti, kad tai bus starteris :) nors siom mielem nemaciau, kad reikia ji daryti, o pas mane gavosi su
Prisijungę aludariai