Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 8 d.

Parametrai

OG:
1.111
FG:
1.036
ABV:
9.9 %
IBU:
10
EBC:
10
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (maltosa, vokiškas ar čekiškas) 3.0 3.700
Bazinis salyklas (maltosa, vokiškas ar čekiškas) 3.0 3.700
      7.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 6 60
Columbus 12.0 6 15
Columbus 12.0 6 0
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 6.0 68

Pastabos

vanduo krano, (vilniaus, kauno, nesvarbu)

12L 65C > 63C 60min
nutekinam pirmoką iki salyklo viršaus, pradedam jį virti iš karto kitam puode
užpilam 8L 85C vandens, išmaišom, palaukiam 5min, nutekinam iki galo ir verdam

fermentacija 16 - 20c aplinkos temp. 6-8d (galima daugiau, jei yra noro)

mieles rehidratuot.

gazavimui 2g cukraus / 0.5L alaus

nusprendžiau sumest patikrintą receptą, alus gaunasi labai paprastas ir puikus.

apynius galima keisti beveik į bet kokius, bet mieles, salyklą, salinimą geriau palikti. pvz panaudojus kitokį bazinį salyklą alus gali būti drumstas. galima pridėti bet kokio karamelinio salyklo, jei yra noro, tik nedaug

Komentarai

  • Zydrius

    2013 m. Birželio 27 d.
    mielių tikrai pusė pakelio dėt?
  • Gytis

    2013 m. Birželio 27 d.
    Šitos mielės po 6 gramus pakuojamos.
  • runce

    2013 m. Birželio 27 d.
    tikrai galima ir du pakelius dėt, nebeprirašiau, bet gaunasi ir iš vieno, šios mielės tikrai nėra įnoringos
  • IgnasV

    2015 m. Gruodžio 12 d.
    Sveiki, esu naujokas. Klausimas būtų ar po fermentacijos 6-8 d. alų galima ragauti ar jis dar turi pastovėti buteliuose? Ar tai priklauso nuo alaus rūšies?
  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 13 d.
    Turi pastovėti buteliuose, kol užsigazuos. Kvietinius ir šviesius apyniuotus galima jau ir vartoti, kitus patartina palaikyti nuo dviejų savaičių iki keletos mėnesių.
Prisijungę aludariai