Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 19 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.008
ABV:
9.4 %
IBU:
30
EBC:
51
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2015

    2015 m. gegužės 1 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Belgiški eliai

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 5.350
Candy Syrup 200.2 0.960
Special B 400.3 0.378
Invertuotas cukrus (baltas) 0.0 0.350
Speltos dribsniai 3.0 0.270
      7.308

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 32 90
Hallertauer Tradition (German) 4.0 38 60
Hallertauer Tradition (German) 4.0 8 15
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 8 15
Kalendra 0.0 9 10
      95  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Belgian Abbey II 1762 300.0 90

Pastabos

Vanduo priklauso: Ca 82, bikarbon. 240, Mg 10, Na 6, S04 32 ir Cl 17, reiškia:
vanduo krano + 1 g CaSO4, 74 ml H2SO4 salinimui, 50 - tekinimui.
Salinimas: 2/3 salyklo su dribsniais 30 min. 40C, po to 20 min. 54 C, 1/3 salyklui 20 min. 54C, po to dekokcija ir supilam į pagrindinį, keldami iki 65C 60 min. Keliam iki 77C 10 min., tekinam
15 min kerpena, maistas mielems, cukrus ir sirupas.
Šaldom iki 19, 7 dienos 23 C, pasiekus 1.014, perpilam antrinėn ir 10 dienų į 16 C, po to 5 savaitėms į 10 C.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.6

(2 balsai)

Komentarai

  • audryla

    2014 m. Vasario 23 d.
    Sirupą pats darei?
  • Peckelis

    2014 m. Vasario 23 d.
    Nea, fabrikinis. Tik cukrų invertavau pats.
  • AJ

    2014 m. Vasario 23 d.
    Po metų pasikeisim klonais arba klounais. Kaip gausis :)
Prisijungę aludariai