Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 5 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.019
ABV:
4.9 %
IBU:
24
EBC:
20
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 4.000
Vienos salyklas 7.0 1.000
CaraHell 25.0 0.600
Aroma 150.1 0.200
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 10 60
Chinook 12.0 10 30
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 66

Pastabos

Biržų salyklas (69 %) salinamas prie 69 laipsnių, likę dedami tekinimo metu, kai pasirodo Birutė.
15 min. dekokcija 1/2.
Supylus į fermentavimo bačką kviečiam Joną Algirdą T-58 ir abu uždarom savaitei.
Antrinė fermentacija su klaustuku, nes neaišku ar Birutė bus pilnai patenkinta.

Nuotraukos

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Sausio 23 d.
    Klasiška etiketė! Mesk tu kokį 50 g Chinook'o ant pačio galo ir tikrai tikrai nugalės tas mieles. Aš su Marynka Ardennes apdėjau, paistalai kad viską mielės užgoš :) Būna tik per mažai apynio.
  • AJ

    2013 m. Gegužės 27 d.
    Na va krito paskutinis šio alaus butelaitis. Skaitau spaudą, kad krenta ir ministrė. Tai škias galvoju gal čia ne sutapimas ir reik pravirt kokį nors Vytenio Povilo elį, o gal iškart Prietaiso IPA :)
  • Giords

    2013 m. Gegužės 27 d.
    Virk Vytenį :o))))
  • mariusval

    2013 m. Gegužės 28 d.
    Arba kokį nors "Red Bitter" ;)
  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 17 d.
    DIoX|DaZ matau prikėlei Birutę naujam gyvenimui. Burtas mestas, tad jeigu ir tikroji Birutė grįš valdžion, tu būsi kaltas :))
    O šiaip rezervuoju butelaitį.
Prisijungę aludariai