Receptas / Birutė Coolness
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 5 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 4.000 | 69.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.000 | 17.2 | |
CaraHell | 25.0 | 0.600 | 10.3 | |
Aroma | 150.1 | 0.200 | 3.4 | |
5.800 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 12.0 | 66 |
Pastabos
Biržų salyklas (69 %) salinamas prie 69 laipsnių, likę dedami tekinimo metu, kai pasirodo Birutė.
15 min. dekokcija 1/2.
Supylus į fermentavimo bačką kviečiam Joną Algirdą T-58 ir abu uždarom savaitei.
Antrinė fermentacija su klaustuku, nes neaišku ar Birutė bus pilnai patenkinta.
15 min. dekokcija 1/2.
Supylus į fermentavimo bačką kviečiam Joną Algirdą T-58 ir abu uždarom savaitei.
Antrinė fermentacija su klaustuku, nes neaišku ar Birutė bus pilnai patenkinta.
Dainius
2013 m. Sausio 23 d.AJ
2013 m. Gegužės 27 d.Giords
2013 m. Gegužės 27 d.mariusval
2013 m. Gegužės 28 d.AJ
2014 m. Rugpjūčio 17 d.O šiaip rezervuoju butelaitį.