Receptas / PB Štirlico Dubbelis
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 11 d.
Parametrai
OG:
1.139
|
|
FG:
1.035
|
|
ABV:
13.7 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
64
|
|
IBU/OG:
0.10
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BREWFERM Pale Ale | 7.0 | 4.300 | 33.3 | |
BREWFERM Pale Ale | 7.0 | 4.300 | 33.3 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 7.8 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 7.8 | |
Cukrus | 50.0 | 0.400 | 3.1 | |
Cukrus | 50.0 | 0.400 | 3.1 | |
Special B | 400.3 | 0.250 | 1.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 1.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 1.9 | |
Special B | 400.3 | 0.250 | 1.9 | |
BREWFERM Aroma | 150.1 | 0.250 | 1.9 | |
BREWFERM Aroma | 150.1 | 0.250 | 1.9 | |
12.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt (German) | 5.0 | 35 | 60 | |
Tettnanger (German) | 5.0 | 50 | 15 | |
85 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1214 | 1.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas: 65'C
DV
2013 m. Sausio 11 d.Cukrus paprastas baltas, invertuotas iki maždaug alaus spalvos, t.y. gerokai. Kuom Marijampolės runkelių cukrus geresnis už Panevėžio (tęsiant VAKo diskusiją :) nekvaršinau sau galvos.
Gytis
2013 m. Sausio 11 d.Gal gali trumpai apie mielių laikymą parašyti? Ką ir kaip darei.
DV
2013 m. Sausio 11 d.Mielės vasaros derliaus :) Užšaldytos pagal http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Freezing_yeast">šitas rekomendacijas -- 25% vanduo, 25% glicerinas, 50% mielės (tūrio procentai), šitas mišinys laikytas buitiniam šaldiklyje polipropileno mėgintuvėliuose. Atėjus virimo laikui mėgintuvėlio turinys atšildytas ir suktas starteryje ant maišyklės savaitę laiko (per tris pakopas, palaipsniui didinant starterio tūrį).
Šaldytų mielių naudojimo niuansai (kas minėtam linke neakcentuojama):
- Švara! (gerai, šitas linke akecentuota :)
- Vandens/glicerino mišinys kaitinamas mėgintuvėliuose sterilizavimo tikslu, o mielės iš starterio pilamos į kitus mėgintuvėlius ir statomos į šaldytyvą, kad gražiai nusėstų, kai tas įvyksta mielės sumaišomos su vandeniu/glicerinu, supurtoma ir tada jau galima šaldyti. Jei mieles iš starterio pilti iš karto i vandens/glicerino mišinį (apeinant šaldymą/nusodinimą), užšaldytam mėgintuvėlyje greičiausiai gausis per mažai mielių.
Kaip ir žadėjau, į kitą VAKą atsinešiu glicerino butelį, kas norės paeksperimentuoti galėsiu įpilti.
Gytis
2013 m. Sausio 11 d.zaltys
2013 m. Sausio 11 d.