Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. kovo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. balandžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.014
ABV:
7.4 %
IBU:
4
EBC:
15
IBU/OG:
0.06
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech Munich 6.5 8.000
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 1.700
      9.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 0 2
Cascade (US) 6.5 40 2
Mandarina 7.6 60 2
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 2 karta 150.0 80

Pastabos

64 virimui, M76 pastiprintas


7 valandos.

Virta 2022-03-11
Pilstyta 2022-04-16

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 74), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG 13 prieš virimą.
Supiltas ekstraktas. Virta 20 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 17 BRIX
Galutinis FG 3,5 BRIX
pH po virimo xx
pH 5 po fermentacijos pilstant.

Startas su 17 C iškart dedant į 11 C aplinką (vėliau iki 13), fermentacija 36 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 4,25 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (70 g) +1,5 E Cascade
Ekstraktas 5,5


Prisijungę aludariai