Receptas / New World Porter
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. spalio 1 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
51
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 6.300 | 88.1 | |
CaraCrystal salyklas | 120.5 | 0.350 | 4.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 803.0 | 0.350 | 4.9 | |
Gliukozė (praimingui) | 0.0 | 0.150 | 2.1 | |
7.150 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (US) | 9.0 | 25 | 60 | |
Cascade (US) | 5.8 | 36 | 30 | |
Saphir | 3.5 | 36 | 5 | |
97 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 3.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
25 litrai karšto vandens
67˚C – 60 min
78˚C – 45 min
Apyniai:
Fermentacija 18˚C + 20˚C pabaigoj
Cold-crash – 2 dienos prie 2˚C
67˚C – 60 min
78˚C – 45 min
-12 litrų misos100˚C – 60 min (nes tamsus)
+ 4 litrai 80˚ vandens
15 min cirkuliacija
Iškelti salyklą ir pratekinti 4 litrais 80˚C vandeniu
Nuvarvinti
Grąžinti nuleistą misą į puodą ir kaitinti virimui
Apyniai:
- 60 min
- 30 min
- 15 min - kerpena
- 5 min
Fermentacija 18˚C + 20˚C pabaigoj
Cold-crash – 2 dienos prie 2˚C