Informacija

Kiekis:
30 litrai
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 2 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 25 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.010
ABV:
6.7 %
IBU:
39
EBC:
21
IBU/OG:
0.63
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas Maltosa 3.0 4.500
Moliūgas 5.0 3.100
Namie skrudintas salyklas Maltosa (ale Miuncheno) 15.0 1.500
Cukranendrių cukrus 5.0 0.500
Karamelinis Alutekso 230.2 0.300
      9.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition (German) 6.5 80 60
Imbieras (maltas) 0.0 4 15
Cinamonas (maltas) 0.0 5 15
Muskatas (maltas) 0.0 3 15
Kvapieji pipirai (žirneliais) 0.0 3 15
Hallertauer Tradition (German) 6.5 20 5
      115  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 83

Pastabos

Moliūgas skrudintas apie 1 val. prie 200C kol pradėjo bėgti sultys ir karamelizuotis, susmulkintas ir pavirtas vandenyje, kuriuo tekinau.

Salinimas:
52C>20min.
65C>60min.
72C>20min.
Tekinam 78C.
+Kerpena +vitaminai mielėms
Prisijungę aludariai