Receptas / Erstikio THE BRAVE IPA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. rugsėjo 30 d.
Parametrai
OG:
1.089
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
11.1 %
|
|
IBU:
42
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.800 | 47.5 | |
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.800 | 47.5 | |
Karamelinis salyklas | 260.2 | 0.200 | 2.5 | |
Karamelinis salyklas | 260.2 | 0.200 | 2.5 | |
8.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 95 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)