Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. rugsėjo 30 d.

Parametrai

OG:
1.089
FG:
1.004
ABV:
11.1 %
IBU:
42
EBC:
30
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 260.2 0.200
Karamelinis salyklas 260.2 0.200
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 20 60
Columbus 17.0 10 15
Columbus 17.0 19 0
      49  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 95

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai