Receptas / K`ADAGIO (4 x retro)
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. vasario 8 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. vasario 18 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
6.8 %
|
|
IBU:
37
|
|
EBC:
27
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Chevallier Heritage salyklas | 3.0 | 5.000 | 71.4 | |
Rugių salyklas* | 80.6 | 1.000 | 14.3 | |
TF avižų salyklas* | 80.6 | 1.000 | 14.3 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Klonas Nr. 8 (savaiminukas) | 1.0 | 150 | 60 | |
Fredos Taurieji | 2.0 | 150 | 60 | |
300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Žemuogių pievelės (starteris) | 2500.0 | 99 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kadagio šakelės | 2.0 kg | Salinimui | 60 min. | |
Kadagio šakelės | 2.0 kg | Salinimui | 60 min. | |
Kadagio uogos | 10.0 g | Pirminei fermentacijai | 5 d. |
Pastabos
Žemaitišks kadugių, ruoduos.
Salinam tirštai (1:2) 62C, skiedžiam iki 1:3.5 verdančiu vandeniu, pridedam apynius, baigiam salinti prie 72-74C, pusę valandos-valandą mentalą paverdam, pabaigoje kadagių šakų ir keptą salyklo kepalą (iš rugių ir avižų) įdėdami, taikiai nutekinam, praplovimui naudodami kadagių arbatą. Šaldom, užduodam mieles.
*-keptinio garbei.
Salinam tirštai (1:2) 62C, skiedžiam iki 1:3.5 verdančiu vandeniu, pridedam apynius, baigiam salinti prie 72-74C, pusę valandos-valandą mentalą paverdam, pabaigoje kadagių šakų ir keptą salyklo kepalą (iš rugių ir avižų) įdėdami, taikiai nutekinam, praplovimui naudodami kadagių arbatą. Šaldom, užduodam mieles.
*-keptinio garbei.