Receptas / NEIPAv5
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugsėjo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 21 d.
Parametrai
OG:
1.069
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.24
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.520 | 80.1 | |
BEST Chit salyklas | 2.5 | 0.560 | 9.9 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.560 | 9.9 | |
5.640 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Omega Hornindal Kveik | 3.0 | 78 |
Pastabos
Vanduo 77/11/23/149/66
Salinimas:
65 - 30 min.
72 - 30 min.
78 - 10 min.
Whirlpoolo apyniai prie 95.
Negailėti maisto mielėms.
1 teasptoon slurio 5 galonams :)
Fermentuoti prie 37+.
DH kege, po fermentacijos.
Salinimas:
65 - 30 min.
72 - 30 min.
78 - 10 min.
Whirlpoolo apyniai prie 95.
Negailėti maisto mielėms.
1 teasptoon slurio 5 galonams :)
Fermentuoti prie 37+.
DH kege, po fermentacijos.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
Komentarai
-
emiiux
2019 m. Rugsėjo 23 d.Neipa su kveik? Įdomu -
Dalius
2019 m. Rugsėjo 24 d.Madinga dabar, bandau neatsilikti :) -
Mrfigroti
2022 m. Liepos 24 d.Žiauriai gera NEIPA. Pats gaminau su savo apynių likučiais (Hesbrucker ir Hercules) o sausam apyniavimui buvo Mosaic. Nenaudojau maisto mielėm, visiškai paprastu būdu virimo metu nupyliau truputį misos ir ataušus supyliau mieles. Fermentacija vyko ant boilerio padejus ir patalais apklojus, kad šiluma užsilaikytu fermentacijos inde o ne į išorę bėgtų. Nors ne tą indo dangtį uždėjau, tai galvojau, kad nužudžiau mieles nes burbuliavimo nebuvo, pasirodo tiesiog nesandaru buvo. Palaikiau per ilgai apynius tai kartumas dvigubas vos ne, nes patingėjau ištraukti kojinę (žinau, durna) šiaip labai skanu.
8.0
Vuo