Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugsėjo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 21 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.015
ABV:
7.1 %
IBU:
17
EBC:
12
IBU/OG:
0.24
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.520
BEST Chit salyklas 2.5 0.560
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.560
      5.640

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mosaic 12.5 10 60
Amarillo 95 9.5 33 0
Mosaic 95 12.5 59 0
Citra 85 12.0 57 0
Azacca DH 15.0 70 0
Citra DH 12.0 35 0
      264  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Omega Hornindal Kveik 3.0 78

Pastabos

Vanduo 77/11/23/149/66

Salinimas:
65 - 30 min.
72 - 30 min.
78 - 10 min.

Whirlpoolo apyniai prie 95.
Negailėti maisto mielėms.
1 teasptoon slurio 5 galonams :)
Fermentuoti prie 37+.
DH kege, po fermentacijos.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • emiiux

    2019 m. Rugsėjo 23 d.
    Neipa su kveik? Įdomu
  • Dalius

    2019 m. Rugsėjo 24 d.
    Madinga dabar, bandau neatsilikti :)
  • Mrfigroti

    2022 m. Liepos 24 d.
    Žiauriai gera NEIPA. Pats gaminau su savo apynių likučiais (Hesbrucker ir Hercules) o sausam apyniavimui buvo Mosaic. Nenaudojau maisto mielėm, visiškai paprastu būdu virimo metu nupyliau truputį misos ir ataušus supyliau mieles. Fermentacija vyko ant boilerio padejus ir patalais apklojus, kad šiluma užsilaikytu fermentacijos inde o ne į išorę bėgtų. Nors ne tą indo dangtį uždėjau, tai galvojau, kad nužudžiau mieles nes burbuliavimo nebuvo, pasirodo tiesiog nesandaru buvo. Palaikiau per ilgai apynius tai kartumas dvigubas vos ne, nes patingėjau ištraukti kojinę (žinau, durna) šiaip labai skanu.
Prisijungę aludariai