Receptas / El Pistolero
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 23 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. balandžio 4 d.
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
6.9 %
|
|
IBU:
53
|
|
EBC:
94
|
|
IBU/OG:
0.76
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsen salyklas | 4.0 | 5.100 | 75.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 807.2 | 0.450 | 6.6 | |
BEST Caramel Pils (CaraHell) salyklas | 5.0 | 0.340 | 5.0 | |
Dark Crystal | 166.2 | 0.340 | 5.0 | |
TF Skrudinti miežiai | 1312.0 | 0.340 | 5.0 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.230 | 3.4 | |
6.800 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 18.0 | 75 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cinamonas | 57.0 g | Virimui | 10 min. | |
Guajillo (keturi vnt) | 24.0 g | Virimui | 10 min. | |
Ancho (du vnt) | 24.0 g | Virimui | 10 min. | |
Habanero (vienas) | 1.2 g | Virimui | 10 min. | |
Gėrime mirkytas skrudintas slyvos medis | 145.0 g | Antrinei fermentacijai | 7 d. | |
Kakava | 28.0 g | Antrinei fermentacijai | 7 d. | |
Cinamonas (dezinf. Gold Tequila) | 14.0 g | Antrinei fermentacijai | 7 d. |
Pastabos
Čiaupo, chloridinis, 17/20, 1/0/2/4.
69C singlas (keičiam originalą, kad gal saldžiau būtų su US-05). 20C fermentacija.
Prieskoniai rutulin po virimo 10 minučių. Habanero galvoju atskirai. Mirkyti vis paragaujant misą ir traukti lauk, kai jau gerai. Jei tik sugebėsiu atrinkti, kad gerai :).
Antrinėje gerai ir palaidai, nors matysim.
Twist: antrinei cinamonas nepirktas. Na, už jį atsidėkota netiesiogiai. Šri Lankoje kai kas tiesiog susidraugavo su vietiniu dieduku, tai tas tiesiai iš džiunglių prilupęs ir atitįsė žievikės. Iki tol nemaniau, kad cinamomo aromatas gali būti toks daugiasluoksnis :)
Antrinėn - skrudintas slyvos medis. Labai įdomus reikalas. Ir habanero nebedėjau - pakanka nuo flame out.
2018 03 26 d. ryte SG 5.4 Plato. Labai gerai. Po trijų su puse paros liko suvalgyti apie 1 Plato. Gal tas įvyks. Tuo labiau, kad dar antrinė gręsia :)
2018 03 29 d. ryte FG 4.5 Plato. Finito.
https://beerandbrewing.com/copper-kettle-mexican-chocolate-stout-recipe/
69C singlas (keičiam originalą, kad gal saldžiau būtų su US-05). 20C fermentacija.
Prieskoniai rutulin po virimo 10 minučių. Habanero galvoju atskirai. Mirkyti vis paragaujant misą ir traukti lauk, kai jau gerai. Jei tik sugebėsiu atrinkti, kad gerai :).
Antrinėje gerai ir palaidai, nors matysim.
Twist: antrinei cinamonas nepirktas. Na, už jį atsidėkota netiesiogiai. Šri Lankoje kai kas tiesiog susidraugavo su vietiniu dieduku, tai tas tiesiai iš džiunglių prilupęs ir atitįsė žievikės. Iki tol nemaniau, kad cinamomo aromatas gali būti toks daugiasluoksnis :)
Antrinėn - skrudintas slyvos medis. Labai įdomus reikalas. Ir habanero nebedėjau - pakanka nuo flame out.
2018 03 26 d. ryte SG 5.4 Plato. Labai gerai. Po trijų su puse paros liko suvalgyti apie 1 Plato. Gal tas įvyks. Tuo labiau, kad dar antrinė gręsia :)
2018 03 29 d. ryte FG 4.5 Plato. Finito.
https://beerandbrewing.com/copper-kettle-mexican-chocolate-stout-recipe/