Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 23 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. balandžio 4 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.018
ABV:
6.9 %
IBU:
53
EBC:
94
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 5.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 807.2 0.450
BEST Caramel Pils (CaraHell) salyklas 5.0 0.340
Dark Crystal 166.2 0.340
TF Skrudinti miežiai 1312.0 0.340
Avižiniai dribsniai 4.0 0.230
      6.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 19.0 14 80
Warrior 19.0 14 60
      28  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 18.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Cinamonas 57.0 g Virimui 10 min.
Guajillo (keturi vnt) 24.0 g Virimui 10 min.
Ancho (du vnt) 24.0 g Virimui 10 min.
Habanero (vienas) 1.2 g Virimui 10 min.
Gėrime mirkytas skrudintas slyvos medis 145.0 g Antrinei fermentacijai 7 d.
Kakava 28.0 g Antrinei fermentacijai 7 d.
Cinamonas (dezinf. Gold Tequila) 14.0 g Antrinei fermentacijai 7 d.

Pastabos

Čiaupo, chloridinis, 17/20, 1/0/2/4.
69C singlas (keičiam originalą, kad gal saldžiau būtų su US-05). 20C fermentacija.
Prieskoniai rutulin po virimo 10 minučių. Habanero galvoju atskirai. Mirkyti vis paragaujant misą ir traukti lauk, kai jau gerai. Jei tik sugebėsiu atrinkti, kad gerai :).
Antrinėje gerai ir palaidai, nors matysim.
Twist: antrinei cinamonas nepirktas. Na, už jį atsidėkota netiesiogiai. Šri Lankoje kai kas tiesiog susidraugavo su vietiniu dieduku, tai tas tiesiai iš džiunglių prilupęs ir atitįsė žievikės. Iki tol nemaniau, kad cinamomo aromatas gali būti toks daugiasluoksnis :)
Antrinėn - skrudintas slyvos medis. Labai įdomus reikalas. Ir habanero nebedėjau - pakanka nuo flame out.

2018 03 26 d. ryte SG 5.4 Plato. Labai gerai. Po trijų su puse paros liko suvalgyti apie 1 Plato. Gal tas įvyks. Tuo labiau, kad dar antrinė gręsia :)
2018 03 29 d. ryte FG 4.5 Plato. Finito.
https://beerandbrewing.com/copper-kettle-mexican-chocolate-stout-recipe/
Prisijungę aludariai