Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. balandžio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 24 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.016
ABV:
6.6 %
IBU:
18
EBC:
35
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
PILZNERIO 3.0 3.500
MIUNCHENO 18.0 2.000
KARAMELINIS 221.8 0.500
Cukrus 0.0 0.500
SKRUDINTAS 1308.0 0.050
      6.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 8.2 20 60
Hallertauer Tradition 4.9 20 10
Saaz (CZ) 3.0 20 10
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentum Mobile FM26 12.0 76

Pastabos

http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=GKYMP7N
Į misą 3g Kalcio sulfato (gipso)
1ml fosforo rūgšties
55 -> 25min
65 -> 70min
72 -> 20min
77->10 min ir out
Virimas 100min

Mielės FM26 starteris darytas trim etapais.
1) 30g LMS 250ml vandens 24h
2) 60g LMS 500ml vandens 24h
3) 180 LMS 1500ml vandens 24h

Komentarai

  • kiela

    2017 m. Balandžio 5 d.
    Kodėl toks mandras starterio darymo metodas? Nesu tikras, kad supratau, kaip čia buvo daryta.
Prisijungę aludariai