Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 24 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
38
EBC:
86
IBU/OG:
0.72
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 4.000
Skrudinti miežiai 1000.8 0.600
Miežiniai dribsniai 3.0 0.500
CaraPils 5.0 0.250
      5.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 4.0 20 60
Northern Brewer (German) 8.0 30 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Tipo gineso klonas

Komentarai

  • Modeslovas

    2012 m. Sausio 30 d.
    FG gavos 1014, pradzioj atrode gan tirstas ir posaldis , dabar sausas visiskai.
    O Nothingama reiks pabandyt kada, bo fermentiso visas jau perbandes ne karta.
  • erstikis

    2012 m. Sausio 30 d.
    Man FG irgi gavosi 1.014, bet alus - ne sausas, gal dėl to, kad dribsnius viriau prieš salinimą.
  • null

    2012 m. Sausio 30 d.
    dribsnių reikia virti tuo atveju jei jie nemodifikuoti. Jei paprasti iš krautuvės tai tada juos vertėtų pavirt
  • Modeslovas

    2012 m. Sausio 30 d.
    Tai penktadieni palyginsma kuris ten saldus kuris ne )
  • erstikis

    2012 m. Vasario 6 d.
    Ragavau šio alaus. Tikrai sausas stautas, geras kvapas, degintas mažiau jaučias nei pas mane (http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1045-Erstikio%20AIRI%C5%A0KAS%20STAUTAS), turbūt dėl gerokai mažesnio EBC. Normalus sausas stautas. Už originalą tikrai geresnis, nors ir sausesnis.
Prisijungę aludariai