Receptas / RR Consecration clone
Informacija
Parametrai
OG:
1.087
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
9.3 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
39
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 7.000 | 84.0 | |
Candi sirupas | 201.2 | 0.530 | 6.4 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.270 | 3.2 | |
CaraGold | 12.0 | 0.270 | 3.2 | |
Pale chocolade | 527.4 | 0.130 | 1.6 | |
Special B | 401.8 | 0.130 | 1.6 | |
8.330 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 4.0 | 50 | 90 | |
Saaz (Czech) | 3.1 | 50 | 45 | |
Saaz (Czech) | 3.1 | 50 | 5 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3787 Trappist High Gravity™ | 160.0 | 76 | |
Wyeast 3763: Roeselare Ale Blend | 125.0 | 82 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mitybinė terpė mielėms | 2.0 g | Virimui | 15 min. | |
Serbentai | 900.0 g | Antrinei fermentacijai | 28 d. | |
Ąžuolo drožlės | 112.0 g | Antrinei fermentacijai | 6 mėn. |
Pastabos
Salinimas 69C - 1 val.
Ferment. - pirminė 2 sav. 20C, antrinė 18C. Antrinei: 28 d. 900 gr. juodųjų serbentų. 5.5 men. 112 gr. prancūziško ąžuolo.
Vanduo 17/23, 3 gipso, 2 CaCl, tekinimui 5,63 ml r.
Profilis
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2
95.1 17.0 10.0 43.1 60.8
Ferment. - pirminė 2 sav. 20C, antrinė 18C. Antrinei: 28 d. 900 gr. juodųjų serbentų. 5.5 men. 112 gr. prancūziško ąžuolo.
Vanduo 17/23, 3 gipso, 2 CaCl, tekinimui 5,63 ml r.
Profilis
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2
95.1 17.0 10.0 43.1 60.8
Komentarai
-
domaso
2016 m. Gruodžio 11 d.Aš ne tiek daug su ąžuolu esu eksperimentavęs, bet pastebėjau, kad ąžuolas "drožlių formoj" gana greit atiduoda skonį į alų, beje kartu ir taninų nemažai. Vieną alų esu brandinęs ąžuolinėj bačkoj, tai rezultatas buvo geresnis, toks "rafinuotesnis"... Yra toks dalykas, kaip ne ąžuolo drožlės, bet ąžuolo kubeliai ar "kuoliukai" (oak cubes / oak spirals) – jie ne taip "aršiai" įsigeria į alų kaip drožlės, taninų tiek nepriduoda, ir ant jų galima laikyt gerokai ilgiau, panašiai kaip statinėj. Gaila tik Lietuvoj niekur nemačiau pirkt, teks ko gero siųstis... -
Peckelis
2016 m. Gruodžio 11 d.Šiuo konkrečiu atveju taninai buvo reikalingi. Visi, todėl ir trukmė tokia.
Dėl ąžuolo kitomis formomis. Kubeliai, o mano bandytais atvejais, tokios kaip skrudintos dailylenčių atraižos kažkaip neužvežė. Kas liečia "kuoliukus", darausi pats. Turiu gero seno išorėje aptręšusio ažuolo, atsipjovęs susiskaldau kaip man reikia, pasiskrudinu, kaip matau reikalinga ir voilà. Tikrai nesisiųsiu. -
Lrytas1
2016 m. Gruodžio 12 d.Sveikinu su uzbonu :) -
Peckelis
2016 m. Gruodžio 12 d.Dėkui. Labai džiugu, kad geriausiai įvertintas patapo rūgštukas :) -
AntaKalnietis
2016 m. Gruodžio 12 d.Sveikinimai!!! P.S. Man geriausiai teisinasi ąžuolo "čipai" (+- SIM kortelės dydžio ir 2-3 mm storio) - rezultatas gerokai subtilesnis, apsauga nuo "plintuso" skonio. Dar gerai juos kelias valandas pamirkyti vandenyje (galima vandenį ir kelis kartus nupilti-pakeisti). Ir lėtai paskrudinti orkaitėje, kol pradės lengvai svilti. Tik juos kantriai reikia su "lobziku" ir aštriu peiliuku iš paprasčiausios ąžuolinės malkos išpjaustyti.
Parodyk, ką gali 2016
2016 m. gruodžio 10 d.