Informacija

Kiekis:
32 litrai
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. sausio 4 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.005
ABV:
5.5 %
IBU:
9
EBC:
6
IBU/OG:
0.20
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Parodyk, ką gali 2017

    2017 m. gruodžio 9 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Moterų stalas
    Surinkti taškai: 44.70
  • Aludarių Taurė 2017

    2017 m. balandžio 30 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Belgiškas elis ir rūgštusis alus
    Surinkti taškai: 340.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.0 3.400
Speltos dribsniai 3.0 2.380
CaraGold 10.0 0.180
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 0.100
      6.060

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
West`o vietiniai gerieji 1.5 83 60
      83  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP653 Brett Lambicus 35.0 90

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Avietės 3.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.
Šeivamedis 3.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.
Mėlynės 2.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.

Pastabos

Turbid Mash - 21.5 ltr.
1. Salyklui ir dribsniams su 5 ltr 53°C vandens pasiekti 41°C, 20 minučių.
2. Įpilti 3.6 ltr vandens (100°C), keliant iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio į puodą, keliam iki 88°C ir laikom.
4. Įpilam 9 ltr vandens (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 3.8 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 7.5 ltr (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C vandeniu (apie 22 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1.008). Turim gauti apie 36 ltr misos preboil.
7 ml fosforo r. salinimui, 4.4 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl.

P.S. Taurei "nuėjo" avietinis, Framboise. Kaip labiau žinomas. Man labai geras šeivamedinis. Labai. Framboise ir "Parodyk, ką gali 2017" neblogai sudalyvavo :)
Prisijungę aludariai