Receptas / Zucca Dolce III
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. kovo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. kovo 22 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
39
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Čekiškas salyklas | 5.0 | 6.200 | 85.3 | |
Moliūgas | 260.2 | 0.950 | 13.1 | |
Cukrus | 0.0 | 0.120 | 1.7 | |
7.270 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Galaxy | 15.0 | 25 | 50 | |
Prieskonių mišinys® | 0.0 | 140 | 0 | |
165 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 600.0 | 69 |
Pastabos
5 kg moliūgo stipriai iškepame (o tiksliau karamelizuojame - liko 0.95 !! kg) ir 20 min. verdame salinimuo vandenyje - apie 12 ltr.
15 min. protein rest salyklui 52C,
keliam iki 72C moliūginiu "kompotu" ir salinam 90 min.
Keliam iki 76C, tekinam (netekėjo idealiai - tekinau sumoje 8 valandas).
Verdam 90 min., 15 min. - maistą mielėms, cukruotą imbierą ir skaidrintoją, prieskonius - flame out.
Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Santykis 4/2/1/1/0.2/0.1; 1 vnt - 16.28 gr. Nukrypimas nuo santykio - imbieras cukr. gabaliukais 15 mim.
15/23, 1 gipso, 5 CaCl, 1,2/5,6 ml 85% (2,1/9,5 gr).
15 min. protein rest salyklui 52C,
keliam iki 72C moliūginiu "kompotu" ir salinam 90 min.
Keliam iki 76C, tekinam (netekėjo idealiai - tekinau sumoje 8 valandas).
Verdam 90 min., 15 min. - maistą mielėms, cukruotą imbierą ir skaidrintoją, prieskonius - flame out.
Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Santykis 4/2/1/1/0.2/0.1; 1 vnt - 16.28 gr. Nukrypimas nuo santykio - imbieras cukr. gabaliukais 15 mim.
15/23, 1 gipso, 5 CaCl, 1,2/5,6 ml 85% (2,1/9,5 gr).