Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. kovo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. kovo 22 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.019
ABV:
5.5 %
IBU:
32
EBC:
39
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas salyklas 5.0 6.200
Moliūgas 260.2 0.950
Cukrus 0.0 0.120
      7.270

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Galaxy 15.0 25 50
Prieskonių mišinys® 0.0 140 0
      165  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 600.0 69

Pastabos

5 kg moliūgo stipriai iškepame (o tiksliau karamelizuojame - liko 0.95 !! kg) ir 20 min. verdame salinimuo vandenyje - apie 12 ltr.
15 min. protein rest salyklui 52C,
keliam iki 72C moliūginiu "kompotu" ir salinam 90 min.
Keliam iki 76C, tekinam (netekėjo idealiai - tekinau sumoje 8 valandas).
Verdam 90 min., 15 min. - maistą mielėms, cukruotą imbierą ir skaidrintoją, prieskonius - flame out.
Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Santykis 4/2/1/1/0.2/0.1; 1 vnt - 16.28 gr. Nukrypimas nuo santykio - imbieras cukr. gabaliukais 15 mim.
15/23, 1 gipso, 5 CaCl, 1,2/5,6 ml 85% (2,1/9,5 gr).
Prisijungę aludariai