Receptas / GROM
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. liepos 25 d.
Parametrai
OG:
1.141
|
|
FG:
1.049
|
|
ABV:
12.0 %
|
|
IBU:
86
|
|
EBC:
109
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 6.0 | 4.650 | 51.4 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 3.000 | 33.1 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.300 | 3.3 | |
Skrudinti grikiai | 100.1 | 0.250 | 2.8 | |
Pale Chocolate malt' | 550.4 | 0.250 | 2.8 | |
CaraCrystal | 150.1 | 0.200 | 2.2 | |
Brown Malt | 150.1 | 0.150 | 1.7 | |
Chocolade spelt malt | 600.5 | 0.150 | 1.7 | |
Chocolade rye malt | 500.4 | 0.100 | 1.1 | |
9.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Warrior | 16.7 | 60 | 60 | |
Challenger (U.K.) | 7.0 | 35 | 25 | |
Stipriai skrudintos ąžuolo drožlės | 0.0 | 50 | 0 | |
145 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEAST 1450 | Denny's Favorite 50 | 240.0 | 65 |
Pastabos
Vanduo čiaupo 18/37 salinimui/tekinimui + 3 gr. gipso, 5 gr. druskos, 8 gr. CaCl ir pridėti 10 gr. sodos ir 12 gr. CaCO3, verdant misą. 187 ml tekinimui. RA 253, šarmingumas - 205.
Salinimas 50/62/69/77 - 10/10/70/tekinam. Ištekinam 50 litrų, ir daugiau nei pusę nugarinam:)
Salinimui, jei tik bazinius - 27 ml 10%. Kristalinius baigiant salinti, šokoladus ir degėsius - tekinant.
Salinimas 50/62/69/77 - 10/10/70/tekinam. Ištekinam 50 litrų, ir daugiau nei pusę nugarinam:)
Salinimui, jei tik bazinius - 27 ml 10%. Kristalinius baigiant salinti, šokoladus ir degėsius - tekinant.
Peckelis
2014 m. Spalio 19 d.Komentarai laukiami...
Peckelis
2014 m. Spalio 19 d.west
2014 m. Spalio 19 d.Peckelis
2014 m. Spalio 19 d.O kas dėl 110, tai man kažkaip stautas nebūna per juodas:) Pakankamai nutamsina šokoladai, bet jie dėsis tik į tekinimą, nelabai gal atitiks skaičiuoklę.
Peckelis
2014 m. Spalio 19 d.