Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 11 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.013
ABV:
4.7 %
IBU:
22
EBC:
55
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 2.000
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 1.500
Raudonieji burokėliai 250.2 1.000
BEST Red X salyklas 30.0 0.300
Kvietinis salyklas (šviesus) (čekiškas, iš "Medėjos") 3.0 0.300
Karamelinis miežių salyklas (lietuviškas, iš "Medėjos") 220.2 0.200
Fruktozė 0.0 0.100
      5.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 15 60
Centennial 11.0 5 15
Kardamonai 0.0 5 10
Apelsinų žievelės 0.0 20 10
Centennial 11.0 5 10
El Dorado 14.0 10 5
Centennial 11.0 5 5
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M20 Bavarian Wheat 12.0 74

Pastabos

Burokėliai paverdami, supjaustomi kubeliais, tada isverdami iki galo ir dedami i antrine. Kadangi burokeliai turi krakmolo, tiketinas ABV siek tiek didesnis.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 25 d.
    Su burokėliais. Jei tu kalbi apie spalvą, tai aš, sakydamas apie parūgštinimą, irgi:)Tiesiog jau taip su tais antocianais yra. Pabandyk verdant pasėmęs šaukštą įmest sodos (pašarmint), pamatysi, kaip sužais spalva.
  • Zaibys

    2014 m. Rugsėjo 25 d.
    Verdant burokeliu nebus. Tik i antrine.
  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 25 d.  
    Manau, kad raides dar pažįstu. Aiškiai rašai, kad burokėlius virsi. Kada ir kur tu juos naudosi - tavo ūkis, tavo reikalas. Aš tik pasiūliau...
  • Zaibys

    2014 m. Rugsėjo 26 d.
    Ai cia apie burokeliu virima. Tada jo, citrinos rugstele dedasi.
  • random

    2014 m. Rugsėjo 29 d.
Prisijungę aludariai