Receptas / Kalvis
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 26 d.
Parametrai
OG:
1.072
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
8.1 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
25
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Viking malt pilsnerio salyklas | 3.0 | 5.000 | 80.6 | |
Konditerinis cukrus (baltas, skrudintas ant keptuves) | 0.0 | 0.500 | 8.1 | |
BEST Special X salyklas | 350.3 | 0.250 | 4.0 | |
BEST Red X salyklas | 30.0 | 0.250 | 4.0 | |
Fruktozė | 0.0 | 0.200 | 3.2 | |
6.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (U.S.) | 8.0 | 30 | 60 | |
Viržių žiedai su šakelėmis | 0.0 | 15 | 20 | |
Crystal | 3.6 | 15 | 15 | |
Viržių žiedai su šakelėmis | 0.0 | 15 | 10 | |
Viržių žiedai su šakelėmis | 0.0 | 20 | 5 | |
Crystal | 3.6 | 15 | 5 | |
El Dorado | 14.0 | 30 | 0 | |
140 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M27 Belgian Ale | 12.0 | 86 |
Pastabos
Salinimas puode:
Protein rest 50c - 20 min
Salinimas 68c->64c - 80 min
Tekinimas - i tekinimo kibira prie 80c
Protein rest 50c - 20 min
Salinimas 68c->64c - 80 min
Tekinimas - i tekinimo kibira prie 80c
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.8
(1 balsas)
7.8
Jaučiasi nemažai citrusinių vaisių, gal ir mangų net.
Spalva skaidriai karamelinė. Pūtos gal kiek ir per daug, bet tai netrukdo.
Skonis paprastai nepaprastas, vaisiai susitvarko su stiprumu ir nelieka stiprumo poskonio.
Jaučiasi kūno pilnuma, bet truputėli gan didelė karbonizacija.
Labai neblogas vaisinis stiprus alus, žiemos vakarais sušildys tikrai :)