Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 7 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.030
ABV:
5.9 %
IBU:
15
EBC:
127
IBU/OG:
0.20
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich Dark salyklas 25.0 4.500
Avižiniai dribsniai 4.0 1.200
Skrudinti miežiai 1000.8 0.600
Special B 400.3 0.500
Bazinis salyklas 3.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.050
      7.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.0 5 60
East Kent Golding (U.K.) 4.9 20 60
Kadagio spygliukai 0.4 5 15
Kadagio uogos 0.4 10 10
East Kent Golding (U.K.) 4.9 20 5
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M03 UK Dark Ale 12.0 60

Nuotraukos

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Birželio 27 d.
    Hidrakarbonatų dadės.
  • abugalis

    2014 m. Birželio 27 d.
    Kalcio sulfato 3g. geriau, nei sodos.
  • Peckelis

    2014 m. Birželio 27 d.  
    Jei +- šiaurinių Vilniaus rajonų vanduo, salinant visus salyklus kartu, į salinimą reikia 8 gramų sodos arba 5 gramų kalkių, arba 12 gramų kreidos. Kitaip pH vos per 5 persirita salinimo metu. O jei salint tik šviesius, degėsius dedant, pvz., tekinimui, tai kokios sodos patartina virimui, o salinant gal galima pridėti 2 gramus kad ir citrinų rūgšties (virtuvėj rasi).
  • Zaibys

    2014 m. Birželio 27 d.
    Jeruzale. Tai matyt kad idesiu 8 gramus sodos i salinima. Aciu.
  • Zaibys

    2014 m. Birželio 27 d.
    Beje, salint sugalvojau kad reik prie 63-64, bo kazkur maciau lentele kad avizoms virs 64 negerai.
    Cia viskas normaliai su tokiais ketinimais?
Prisijungę aludariai