Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
83 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 2 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 2 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.014
ABV:
5.8 %
IBU:
29
EBC:
10
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 5.000
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.210
      5.210

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (U.S.) 7.0 20 60
Kiaulpienių žiedai 1.0 400 10
      420  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 76

Pastabos

67 C - 60 min
78 C - 10 min

Kiaulpienės:

400 g - 10 min virimo

300 g - į salinima

Nuotraukos

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Gegužės 2 d.
    Ir aš tikiuosi kokio įdomesnio skonio. O šiaip ačiū Peckeliui už konsultacijas, pienių klausimais :]
  • Regis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Idėjos plinta. Tas gerai :)
  • pofke

    2014 m. Gegužės 4 d.
    Pissenlit įkvėptas ar eksperimentavimo dvasios?:-)
  • AJ

    2014 m. Gegužės 4 d.
    Sėdėjau sodyboj, gurknšnojau alų, o viskas taip geltona geltona aplink. Galvoju why not? Paskambinu Peckeliui, anas truputį apšvietė ir voila, eksperimentas.
    Prie fermenterio va ką tik buvau, smagiai burbuliuoja, nu gal man taip tik atrodo, bet kvapas aplink primena pienes :))
  • Peckelis

    2014 m. Gegužės 4 d.
    Labai gerai turės atrodyti alus, bent jau taip atrodo. Tik va IBU bus mažesnis, nei rodo skaičiuoklė, nes neduoda žiedai kartumo praktiškai jokio. Bet tai tik geriau, Cascade citrusas ir prieskonis turėtų sužaisti su pienėmis ir paryškint gėliškumą - alelis mergičkoms tiks:))
Prisijungę aludariai