Receptas / Jobarėlis
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 12 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
48
|
|
IBU/OG:
0.23
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 75.8 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.800 | 12.1 | |
Aviečių stiebų | 300.2 | 0.500 | 7.6 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 3.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1000.8 | 0.100 | 1.5 | |
6.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Laukiniai | 3.0 | 40 | 60 | |
Apelsinų žievelės saldžios | 0.0 | 100 | 60 | |
Viržiai (džiovinti) | 0.0 | 60 | 30 | |
Viržiai (džiovinti) | 0.0 | 30 | 5 | |
Apelsinų žievelės karčios | 0.0 | 50 | 5 | |
280 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (II k.) | 100.0 | 64 |
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(1 balsas)
Komentarai
-
Zaibys
2014 m. Balandžio 30 d.Kadangi sulaukem tiek populiarumo, as kaip abugalio atstovas spaudai buvau priverstas isleisti nauja etikete, labiau tinkama komercijai :) -
Zaibys
2014 m. Balandžio 30 d.Beje jobarius yra zodis, labiau apibudinantis ne vyra, o tam tikra moterisku santykiu rusi su vyriskaja gimine. Mazdaug - kas cia toks - ai, cia Zoses jobarius. Jobarelis - lengvai, nerupestingai per moteru gyvenimus keliaujantis gyvybes, laisves, laimes ir visuomenines naudos iprasminimas. Tokiu pat lengvumu pasizymi (tures pasizymeti) ir sis gaivus alutis... -
abugalis
2014 m. Balandžio 30 d.Alų etiketė gelbėja :) -
Peckelis
2014 m. Balandžio 30 d.Paklydo ramunė rugiuos... Tfu, alus tarp pavadinimo išvedžiojimų... Kagi, kagi. -
AntaKalnietis
2014 m. Balandžio 30 d.Zaibys > ROFL :DDD
9.0
Viržių aromatas su vos juntamu apelsino kvapeliu. Apynių kvapo beveik nesijaučia, bet tai šiuo atveju labiau pliusas.
Išvaizda tikrai ne prekinė, putos nepernelyg daug.
Dominuoja savotiškas viržių kartumas, besimaišantis su apynių skoniu, kuris labiau išlieka kaip poskonis. Salyklo jaučiasi nedaug. Apelsinų skonio nesijaučia, kas yra gerai.
Puikiai tinka ir karštai vasaros dienai, ir vėsiam vakarui. Tirštas, kaip ir turi būti tamsus alus, tačiau ne per daug.
Pirmas bokalas sueina vienu gurkšniu, nes labai gaivus, o poskonis atsiranda tik nurijus. Antro bokalo gali ir kokiam pusvalandziui uztekti, nes jau pradeda jaustis labai savotiskas virziu kartumas. Aisku, tai man nesutrukde isgerti bent 6.