Receptas / Vuožielis
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 2 d.
Parametrai
OG:
1.071
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 3.280 | 48.4 | |
BEST Munich Dark salyklas | 25.0 | 2.640 | 38.9 | |
BEST Spelta salyklas | 4.0 | 0.600 | 8.8 | |
BEST Melanoidin salyklas | 60.0 | 0.160 | 2.4 | |
CaraMunich | 40.0 | 0.100 | 1.5 | |
6.780 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 8.8 | 13 | 60 | |
Hallertauer Tradition (German) | 5.0 | 32 | 60 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
3068 šlapios | 380.0 | 75 |
Pastabos
Vanduo čiaupo + 3 g CaCl, 18/15 vanduo, 62/50 f.r.
salinimas 60 min 65C,
1/3 mentalo dekokcija, keliam iki 72C 30 min,
keliam iki 77C - tekinam.
Mielės suleidžiamos prie 16C, fermentavimas 18C, kad išlaikyt balansą tarp gvazdikėlių ir bananų:)
salinimas 60 min 65C,
1/3 mentalo dekokcija, keliam iki 72C 30 min,
keliam iki 77C - tekinam.
Mielės suleidžiamos prie 16C, fermentavimas 18C, kad išlaikyt balansą tarp gvazdikėlių ir bananų:)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.4
(1 balsas)
Komentarai
-
Peckelis
2014 m. Kovo 10 d.Reiks pamąstyti;) -
SkyNaras
2014 m. Birželio 12 d.Ar pavykęs gavosi? Norisi kažką panašaus pagaminti. -
nuolaida
2014 m. Spalio 16 d.Tiesa, pamiršau parašyti, kad kažkuo primena portveiną -
Peckelis
2014 m. Spalio 17 d.Kaip ir norėčiau kolegoms ar tai pasiguosti, ar tai patarti - nekarbonizuokite numatyto ilgiau brandinti weizenbock stiliuje nurodyta reikšme - turėsite fontanų. Toks jausmas, kad ne daugiau 1.8-2.0. -
Peckelis
2015 m. Kovo 8 d.Tenka atsiimti savo žodžius dėl per didelės karbonizacijos. Alaus karbonizacija pati ta - aukšta, kaip ir priklauso, bet iš butelio nebelipa. Subrendo...
8.4
Saldus tirštas aromatas
Per stipriai užsigazavo. Išbėgo iš butelio. Gal todėl puta greitai dingo ir neliko. Tačiau alus skaidrus, tamsiai raudonas.
Labai gražiai saldumas pasiskirstęs. Skiriasi begeriant, beryjant ir pan. Tačiau nėra jokių šokinėjimų. Man vienintelis minusas - išlendantis alkoholis.
Lieka vos kartus švelnus saldumas.
Labai gerai pasiskirsto skonis, saldumas. Jei ne išlendantis alkoholis (kas kai kam visiškai gali netrukdyti) būtų nerealu. LAbai skanu, labai gerai