Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 2 d.

Parametrai

OG:
1.071
FG:
1.018
ABV:
7.0 %
IBU:
28
EBC:
23
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.0 3.280
BEST Munich Dark salyklas 25.0 2.640
BEST Spelta salyklas 4.0 0.600
BEST Melanoidin salyklas 60.0 0.160
CaraMunich 40.0 0.100
      6.780

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 8.8 13 60
Hallertauer Tradition (German) 5.0 32 60
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
3068 šlapios 380.0 75

Pastabos

Vanduo čiaupo + 3 g CaCl, 18/15 vanduo, 62/50 f.r.
salinimas 60 min 65C,
1/3 mentalo dekokcija, keliam iki 72C 30 min,
keliam iki 77C - tekinam.
Mielės suleidžiamos prie 16C, fermentavimas 18C, kad išlaikyt balansą tarp gvazdikėlių ir bananų:)

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.4

(1 balsas)

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Kovo 10 d.
    Reiks pamąstyti;)
  • SkyNaras

    2014 m. Birželio 12 d.
    Ar pavykęs gavosi? Norisi kažką panašaus pagaminti.
  • nuolaida

    2014 m. Spalio 16 d.
    Tiesa, pamiršau parašyti, kad kažkuo primena portveiną
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 17 d.
    Kaip ir norėčiau kolegoms ar tai pasiguosti, ar tai patarti - nekarbonizuokite numatyto ilgiau brandinti weizenbock stiliuje nurodyta reikšme - turėsite fontanų. Toks jausmas, kad ne daugiau 1.8-2.0.
  • Peckelis

    2015 m. Kovo 8 d.
    Tenka atsiimti savo žodžius dėl per didelės karbonizacijos. Alaus karbonizacija pati ta - aukšta, kaip ir priklauso, bet iš butelio nebelipa. Subrendo...
Prisijungę aludariai