Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. vasario 6 d.

Parametrai

OG:
1.090
FG:
1.018
ABV:
9.4 %
IBU:
47
EBC:
49
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viskio salyklas 6.0 2.000
BEST Munich salyklas 15.0 2.000
Rūkytas salyklas 3.0 1.000
CaraRed 40.0 0.450
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.100
      5.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.0 20 60
Gailis (Ledum palustre) 0.0 10 20
Sotvaras (Myrica gale) 0.0 3 15
Puplaiškis ( Menyanthes trifoliata) 10.0 4 5
Valerijonas (Valeriana officinalis) 0.0 1 1
Vingiorykštė (Filipendula ulmaria) 0.0 20 1
      58  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 290.0 80

Pastabos

50/68/74/80 - 30/30/20/tekinam. 3 g gipso, 1 g NaCl. RA 115.
Turėtų būti negeriamas, bent iš pradžių.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Liepos 27 d.
    Šaldžiau iki 20C, aplinkos +17C, viduje, įtariu, 20-21C bus...
  • audryla

    2014 m. Liepos 27 d.
    Gera aplinka +17C.. norėčiau ten dabar :-) Šaldytuvas ar rūsys?
  • Peckelis

    2014 m. Liepos 27 d.
    Rūsys. Ten pat ir brandinami alūs sudėti, va jiems kaip ir šiltoka jau...
  • vidmantas

    2014 m. Liepos 30 d.
    Sotvarą pajūry radai?
  • Peckelis

    2014 m. Liepos 30 d.
    Kaip ir pajūry, bet Škotijos:) Dar žiemą buvau parsisiuntęs. Ir šįmet galvoju.
Prisijungę aludariai