Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 2 d.

Parametrai

OG:
1.102
FG:
1.030
ABV:
9.5 %
IBU:
32
EBC:
75
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2016

    2016 m. gegužės 8 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgian Ales & Sour Beers

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 6.000
Miuncheno salyklas 21.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.780
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.500
Konditerinis cukrus (rudas) 425.3 0.500
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.500
Special B 400.3 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.150
      9.730

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 3.0 100 75
Hersbrucker (German) 4.0 30 30
Biersol 1.0 5 10
Kalendra 1.0 20 5
Hersbrucker (German) 4.0 15 5
      170  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
1762 Belgian Abbey II (starteris iš Wyeast pokelio) 300.0 71

Pastabos

Bandymas klonuoti vieną iš fantastiškiausių alų šioje žemelėje.

Protein Rest tik baziniam belgiškam pilsner salyklui - 10 min.

-->68 C - 55 min
--> 78 C - 15 min

Cukrus dedamas likus 10 min.

Fermentacija prie +21-22 C

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.4

(2 balsai)

Komentarai

  • DV

    2013 m. Gruodžio 30 d.
    Sakai didesnio efektyvumo tokiai misai? Arba tu optimistas, arba aš nemoku salinti / tekinti... Viriau savaitgalį 1.101, tik 65% vienok.
  • AJ

    2013 m. Gruodžio 30 d.
    Šiaip efektyvumas mano stabilus 0.77 - 0.83 rėmuose, aišku su normaliais salyklais. Salinu ir keliu temp. virimo puode.
  • DV

    2013 m. Gruodžio 31 d.
    Same here, bet vienok tokia tiršta misa savo korekcijas įneša.
  • Maegnar

    2014 m. Sausio 25 d.
    Antras toks pat virimas? :)
  • AJ

    2014 m. Sausio 25 d.
    Pirmas tik :)
Prisijungę aludariai