Receptas / B-2 (aka: Heady Topper)
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 16 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
8.7 %
|
|
IBU:
78
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
1.04
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Golden Promise Pale Ale | 6.0 | 1.550 | 35.7 | |
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 1.450 | 33.4 | |
Marris Otter | 6.0 | 1.000 | 23.0 | |
Invertuotas cukrus | 0.0 | 0.230 | 5.3 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.060 | 1.4 | |
CaraMunich | 120.1 | 0.050 | 1.2 | |
4.340 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 14.7 | 25 | 60 | |
Simcoe | 13.0 | 14 | 30 | |
Simcoe | 13.0 | 21 | 1 | |
Amarillo | 8.0 | 21 | 1 | |
Amarillo | 8.0 | 14 | 0 | |
Simcoe | 13.0 | 14 | 0 | |
Columbus | 16.0 | 14 | 0 | |
Centennial | 9.0 | 14 | 0 | |
Bramling Cross | 7.0 | 14 | 0 | |
Simcoe | 13.0 | 14 | 0 | |
Centennial antram sausam | 9.0 | 26 | 0 | |
Simcoe antram sausam | 13.0 | 26 | 0 | |
217 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 89 |
Pastabos
Simcoe 168 g, Centennial 80 g, Amarillo 56 g, Magnum 56 g, Cascade 28 g, Columbus 28 g, Bramling Cross 28g. Čia dvidešimčiai litrų. Dalinam perpus.
84/40/28/28/14/14/14
Salinimas singlu prie 63C valandą (8 litrai), jei reikia, daugiau (tikrinam jodu). Keliam iki 77, tekinam.
Vanduo krano + 7 g CaSO4, 3 g MgSO4, 1 g NaCl
Ca 135, Mg 30, Na 27, Cl 45, SO4 240.
H2PO4 salinimui 39 ml, tekinimui - 50 ml.
Kitas variantas: 6.8 kg British pale ale malt, 113 g Caravienne® malt, 0.45 kg sucrose Simcoe 30 min 42 g, 5.75 AAU Cascade hops (knockout) (1.0 oz./28 g at 5.75% alpha acids) 17.2 AAU Apollo hops (knockout) (1.0 oz./28 g at 17.2% alpha acids) 13 AAU Simcoe® hops (knockout) (1.0 oz./28 g at 13% alpha acids) 10.5 AAU Centennial hops (30 min into hop stand) (1 oz./28 g at 10.5% alpha acids) 13 AAU Simcoe® hops (30 min into hop stand) (1 oz./28 g at 13% alpha acids) 14 AAU Columbus hops (30 min into hop stand) (1 oz./28 g at 14% alpha acids) 1.0 oz. (28 g) Chinook hops (primary dry hop) 1.0 oz. (28 g) Citra® hops (primary dry hop) 1.0 oz. (28 g) Simcoe® hops (primary dry hop) 1.25 oz. (35 g) Centennial hops (secondary dry hop) 1.25 oz. (35 g) Simcoe® hops (secondary dry hop) White Labs WLP001 (California Ale) or Wyeast 1056 (American Ale) yeast (1.5 qt./~1.5 L yeast starter) or Lallemand BRY 097 or Fermentis Safale US-05 yeast (1 sachet)
84/40/28/28/14/14/14
Salinimas singlu prie 63C valandą (8 litrai), jei reikia, daugiau (tikrinam jodu). Keliam iki 77, tekinam.
Vanduo krano + 7 g CaSO4, 3 g MgSO4, 1 g NaCl
Ca 135, Mg 30, Na 27, Cl 45, SO4 240.
H2PO4 salinimui 39 ml, tekinimui - 50 ml.
Kitas variantas: 6.8 kg British pale ale malt, 113 g Caravienne® malt, 0.45 kg sucrose Simcoe 30 min 42 g, 5.75 AAU Cascade hops (knockout) (1.0 oz./28 g at 5.75% alpha acids) 17.2 AAU Apollo hops (knockout) (1.0 oz./28 g at 17.2% alpha acids) 13 AAU Simcoe® hops (knockout) (1.0 oz./28 g at 13% alpha acids) 10.5 AAU Centennial hops (30 min into hop stand) (1 oz./28 g at 10.5% alpha acids) 13 AAU Simcoe® hops (30 min into hop stand) (1 oz./28 g at 13% alpha acids) 14 AAU Columbus hops (30 min into hop stand) (1 oz./28 g at 14% alpha acids) 1.0 oz. (28 g) Chinook hops (primary dry hop) 1.0 oz. (28 g) Citra® hops (primary dry hop) 1.0 oz. (28 g) Simcoe® hops (primary dry hop) 1.25 oz. (35 g) Centennial hops (secondary dry hop) 1.25 oz. (35 g) Simcoe® hops (secondary dry hop) White Labs WLP001 (California Ale) or Wyeast 1056 (American Ale) yeast (1.5 qt./~1.5 L yeast starter) or Lallemand BRY 097 or Fermentis Safale US-05 yeast (1 sachet)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.3
(3 balsai)
7.4
Aromatas ryškus ir kompleksiškas. Juodieji serbentai, mėlynės, vanilė, žvaigždanyžiai, geltonosios citrinos žievelė.
Kaštoninė spalva, drumstas, beveik be putos.
Salyklai tvirti ir išraiškingi. Apyniai groja antruoju smuiku išryškėdami antroje pusėje ir poskonyje. Poskonis išraiškingas ir banguotas, atsiveriantis vis naujomis skonio natomis. Dera pažymėti, kad ne visos poskonio natos - šiltos ir malonios. Juodieji serbentai, gvazdikėliai, ąžuolo žievė, granatas.
Beveik pilno kūno, harmoningas, tolygus. Alkoholis nejuntamas. Karbonizacija žema.
Brandintinas. Įdomus, tačiau ragautas ankstokai. Ne visos natos dera tarpusavyje. Ilgainiui turėtų gerėti.