Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 16 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.008
ABV:
8.7 %
IBU:
78
EBC:
15
IBU/OG:
1.04
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Golden Promise Pale Ale 6.0 1.550
BEST Pale Ale salyklas 6.0 1.450
Marris Otter 6.0 1.000
Invertuotas cukrus 0.0 0.230
CaraAmber 60.0 0.060
CaraMunich 120.1 0.050
      4.340

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 14.7 25 60
Simcoe 13.0 14 30
Simcoe 13.0 21 1
Amarillo 8.0 21 1
Centennial antram sausam 9.0 26 0
Simcoe 13.0 14 0
Bramling Cross 7.0 14 0
Centennial 9.0 14 0
Columbus 16.0 14 0
Simcoe 13.0 14 0
Amarillo 8.0 14 0
Simcoe antram sausam 13.0 26 0
      217  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 89

Pastabos

Simcoe 168 g, Centennial 80 g, Amarillo 56 g, Magnum 56 g, Cascade 28 g, Columbus 28 g, Bramling Cross 28g. Čia dvidešimčiai litrų. Dalinam perpus.
84/40/28/28/14/14/14
Salinimas singlu prie 63C valandą (8 litrai), jei reikia, daugiau (tikrinam jodu). Keliam iki 77, tekinam.
Vanduo krano + 7 g CaSO4, 3 g MgSO4, 1 g NaCl
Ca 135, Mg 30, Na 27, Cl 45, SO4 240.
H2PO4 salinimui 39 ml, tekinimui - 50 ml.


Kitas variantas: 6.8 kg British pale ale malt,
 113 g Caravienne®
malt, 0.45 kg sucrose
Simcoe 30 min 42 g, 
5.75 AAU Cascade hops (knockout)
(1.0 oz./28 g at 5.75% alpha acids)
17.2 AAU Apollo hops (knockout)
(1.0 oz./28 g at 17.2% alpha acids)
13 AAU Simcoe® hops (knockout)
(1.0 oz./28 g at 13% alpha acids)
10.5 AAU Centennial hops
(30 min into hop stand)
(1 oz./28 g at 10.5% alpha acids)
13 AAU Simcoe® hops
(30 min into hop stand)
(1 oz./28 g at 13% alpha acids)
14 AAU Columbus hops
(30 min into hop stand)
(1 oz./28 g at 14% alpha acids)
1.0 oz. (28 g) Chinook hops
(primary dry hop)
1.0 oz. (28 g) Citra® hops
(primary dry hop)
1.0 oz. (28 g) Simcoe® hops
(primary dry hop)
1.25 oz. (35 g) Centennial hops
(secondary dry hop)
1.25 oz. (35 g) Simcoe® hops
(secondary dry hop)
White Labs WLP001 (California Ale) or
Wyeast 1056 (American Ale) yeast
(1.5 qt./~1.5 L yeast starter)
or
Lallemand BRY 097 or Fermentis
Safale US-05 yeast (1 sachet)

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.3

(3 balsai)

Komentarai

  • Peckelis

    2015 m. Gegužės 10 d.
    Ragauju taip, sakykim, pabrandintą. Kampų nelikę niekur, apyniai pasėdę. Kūnas išlikęs, nors kažkiek ir pasausėjęs. Beveik tobula Belgian IPA:)
Prisijungę aludariai