Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
56 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 3 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.025
ABV:
4.0 %
IBU:
32
EBC:
8
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 8.000
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Žemaitiški iš kaimo 10.0 15 75
Žemaitiški iš kaimo 10.0 15 45
Tradition (German) 5.8 15 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 55

Pastabos

Salinimas prie 76 oC 60 min.
Užvirinamas ir verdamas 30 min.
Sudedami apyniai, verdamas 30 min.
Sudedami antri apyniai, verdamas 30 min.
Apynių kilmė žemaitiška, alfa nežinomas.
Sudedami aromatiniai apyniai, verdamas 15 min.
Visas virimas vyksta be dangčio.
Atvesinamas iki 26 oC.
Sausos mieles pabarstomos tolygiai ant putu, nemaišomos.
Pirma fermentacija 8 paros prie 22 oC.
Išpilstomas į 1 l butelius su 9 g cukraus. Išlaikomas 2 paras prie 22 oC.
Brandinimas 21 para prie 5 oC.
Prisijungę aludariai