Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 25 d.

Parametrai

OG:
1.083
FG:
1.008
ABV:
10.0 %
IBU:
18
EBC:
11
IBU/OG:
0.22
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas Pilsner 3.0 1.000
Vokiškas Pilsner 3.0 1.000
BREWFERM Pils 3.0 0.710
BREWFERM Pils 3.0 0.710
Cukrus 0.0 0.550
Cukrus 0.0 0.550
Kukurūzų kruopos 2.0 0.500
Kukurūzų kruopos 2.0 0.500
CaraPils 5.0 0.300
CaraPils 5.0 0.300
Vokiškas Munchner 25.0 0.230
Vokiškas Munchner 25.0 0.230
Ryžių dribsniai 1.0 0.180
Ryžių dribsniai 1.0 0.180
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.050
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.050
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.040
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.040
      7.120

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 4.3 33 90
Saaz (U.S.) 3.8 14 0
      47  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 8.0 91

Pastabos

10g - airiškos kerpenos (15min)

Salinimas:
50C - 20min
66-62C - 45min
72-70C - 45min

Tekinimas:
85-80 C

Fermentuojasi kol dar nepajungtas šildymas prie 17-19 temp.

Bandau pilznerio hibridą, iš kiekvieno pils stiliaus po truputi ir tarp lagerio ir elio temp.

Išvirta 14,5 OG 1052 su 300g cukraus, rezultato norėjosi OG 1046, dapyliau 2 l - 16,5 vandens OG nukrito iki 1040 - per mažai :( tada 100 g cukraus paskui dar 50 ir dar 100 g kur rezultate 300 + 250 g ir vistiek negavau 1046 tik 1042, o dar cukraus dėti nesinorėjo, kame reikalas, kad taip krito ir paskui atgal atstatyti nepavyko ?

Visko tiek daug nes daryta iš likučių :)

Komentarai

  • Pikas

    2013 m. Rugsėjo 30 d.
    Matavimų klaidos. Galbūt dėl temperatūros įtakos (ar kažko kito), neteisingai išmatavai tankį. Į 14.5 L 1.052 SG misos ipylus 2 L vandens turėjai gauti 16.5 L 1.046 SG misą. Taip pat į 16.5 L 1.040 SG misą įdėjus 0.25 kg cukraus turėjai gauti ~16.65 L 1.046 SG misos. Kito paaiškinimo neįsivaizduoju.
  • mindex

    2013 m. Spalio 1 d.
    ±150ml nuleidi į matavimo kolba tiek pat prisipila vėl (3 kart) vandenio su ištirpintu cukrumi verdančiame vandenyje, na šiek tiek misos temp. padidėja max 1 laipsniu ne daugiau, na nebent pilnai viso kubilo neišmaišiau gerai, kito paaiškinimo neradau nebent cukrus mistiškas panevėžio reaguoja ne iškart, bet susinervinau kad visą darbą sugadinau per 1min su ~2,5l vandens :(
Prisijungę aludariai