Receptas / Ale pils
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 25 d.
Parametrai
OG:
1.083
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
10.0 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.22
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas Pilsner | 3.0 | 1.000 | 14.0 | |
Vokiškas Pilsner | 3.0 | 1.000 | 14.0 | |
BREWFERM Pils | 3.0 | 0.710 | 10.0 | |
BREWFERM Pils | 3.0 | 0.710 | 10.0 | |
Cukrus | 0.0 | 0.550 | 7.7 | |
Cukrus | 0.0 | 0.550 | 7.7 | |
Kukurūzų kruopos | 2.0 | 0.500 | 7.0 | |
Kukurūzų kruopos | 2.0 | 0.500 | 7.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.300 | 4.2 | |
CaraPils | 5.0 | 0.300 | 4.2 | |
Vokiškas Munchner | 25.0 | 0.230 | 3.2 | |
Vokiškas Munchner | 25.0 | 0.230 | 3.2 | |
Ryžių dribsniai | 1.0 | 0.180 | 2.5 | |
Ryžių dribsniai | 1.0 | 0.180 | 2.5 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.050 | 0.7 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.050 | 0.7 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 0.040 | 0.6 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 0.040 | 0.6 | |
7.120 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 4.3 | 33 | 90 | |
Saaz (U.S.) | 3.8 | 14 | 0 | |
47 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 8.0 | 91 |
Pastabos
10g - airiškos kerpenos (15min)
Salinimas:
50C - 20min
66-62C - 45min
72-70C - 45min
Tekinimas:
85-80 C
Fermentuojasi kol dar nepajungtas šildymas prie 17-19 temp.
Bandau pilznerio hibridą, iš kiekvieno pils stiliaus po truputi ir tarp lagerio ir elio temp.
Išvirta 14,5 OG 1052 su 300g cukraus, rezultato norėjosi OG 1046, dapyliau 2 l - 16,5 vandens OG nukrito iki 1040 - per mažai :( tada 100 g cukraus paskui dar 50 ir dar 100 g kur rezultate 300 + 250 g ir vistiek negavau 1046 tik 1042, o dar cukraus dėti nesinorėjo, kame reikalas, kad taip krito ir paskui atgal atstatyti nepavyko ?
Visko tiek daug nes daryta iš likučių :)
Salinimas:
50C - 20min
66-62C - 45min
72-70C - 45min
Tekinimas:
85-80 C
Fermentuojasi kol dar nepajungtas šildymas prie 17-19 temp.
Bandau pilznerio hibridą, iš kiekvieno pils stiliaus po truputi ir tarp lagerio ir elio temp.
Išvirta 14,5 OG 1052 su 300g cukraus, rezultato norėjosi OG 1046, dapyliau 2 l - 16,5 vandens OG nukrito iki 1040 - per mažai :( tada 100 g cukraus paskui dar 50 ir dar 100 g kur rezultate 300 + 250 g ir vistiek negavau 1046 tik 1042, o dar cukraus dėti nesinorėjo, kame reikalas, kad taip krito ir paskui atgal atstatyti nepavyko ?
Visko tiek daug nes daryta iš likučių :)
Pikas
2013 m. Rugsėjo 30 d.mindex
2013 m. Spalio 1 d.