Informacija

Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
96 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 6 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.026
ABV:
5.8 %
IBU:
12
EBC:
10
IBU/OG:
0.17
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 1.050
Medus 2.0 0.150
CaraRed 40.0 0.120
      1.320

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagio uogos 1.0 12 30
Raudonėlis 1.0 8 20
Chinook 12.0 2 20
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 3.0 63

Pastabos

12g/30min - Prancūziškos ąžuolo drožlės (vidutiniškai skrudintos)

Vandens ir medaus mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Tada papildoma CaraRed (salinau atskirai apie 1val. temp. 70-60) apie 0,5l misos su prieskoniais ir dar pavirinama pusę valandos. Paskui ataušinama iki 25 °C temperatūros.

Kadagio uogas ir drožles paliekama fermentuotis.

Po pirminės FG - 1032
Į antrinę pridėta dar 150g medaus ištirpina 1.5 l
Po pirminės OG - 1034
Prisijungę aludariai