Receptas / Midus - Salyklas su medum #2
Informacija
Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
96 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 6 d.
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.026
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
12
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.17
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kadagio uogos | 1.0 | 12 | 30 | |
Raudonėlis | 1.0 | 8 | 20 | |
Chinook | 12.0 | 2 | 20 | |
22 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 3.0 | 63 |
Pastabos
12g/30min - Prancūziškos ąžuolo drožlės (vidutiniškai skrudintos)
Vandens ir medaus mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Tada papildoma CaraRed (salinau atskirai apie 1val. temp. 70-60) apie 0,5l misos su prieskoniais ir dar pavirinama pusę valandos. Paskui ataušinama iki 25 °C temperatūros.
Kadagio uogas ir drožles paliekama fermentuotis.
Po pirminės FG - 1032
Į antrinę pridėta dar 150g medaus ištirpina 1.5 l
Po pirminės OG - 1034
Vandens ir medaus mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Tada papildoma CaraRed (salinau atskirai apie 1val. temp. 70-60) apie 0,5l misos su prieskoniais ir dar pavirinama pusę valandos. Paskui ataušinama iki 25 °C temperatūros.
Kadagio uogas ir drožles paliekama fermentuotis.
Po pirminės FG - 1032
Į antrinę pridėta dar 150g medaus ištirpina 1.5 l
Po pirminės OG - 1034