Receptas / PunK IPA
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 22 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
61
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.98
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 6.0 | 5.000 | 79.6 | |
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 0.800 | 12.7 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.300 | 4.8 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.180 | 2.9 | |
6.280 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 15.9 | 50 | 30 | |
Cascade (U.S.) | 7.2 | 35 | 1 | |
Amarillo | 8.9 | 35 | 1 | |
Amarillo | 8.9 | 35 | 0 | |
155 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 200.0 | 77 |
Pastabos
Salinti 90 min prie 65
Keliam iki 78 ir tekinam
+ 2 l Tichės, + ~4-5 g. Citrinos rūgšties į tekinimui skirtą vandenį.
Keliam iki 78 ir tekinam
+ 2 l Tichės, + ~4-5 g. Citrinos rūgšties į tekinimui skirtą vandenį.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(1 balsas)
Komentarai
-
Pikas
2013 m. Rugpjūčio 16 d.Galbūt užgazavimo lygis suteikia "skystesnį" pojūtį? Jamil Zainasheff per savo podcast'us nekartą minėjo, kad nuo užgazavimo lygio labai priklauso alaus "kūnas" (body). -
AJ
2013 m. Rugpjūčio 17 d.Turiu Munchener salyklo, gal įdėsiu kokius 15-20 % jei jau taip. -
Pawka
2014 m. Sausio 16 d.200g mielių?! -
AJ
2014 m. Sausio 16 d.Taip. Čia ne sausų mielių kiekis, o po fermentavimo surinktos ir dar kartą panaudotos jau šlapios mielės. -
Pawka
2014 m. Sausio 28 d.Supratau. Jaunas brewer'is esu, tai nustebau pamatęs :-)
9.0