Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 22 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.014
ABV:
6.2 %
IBU:
61
EBC:
10
IBU/OG:
0.98
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 5.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 0.800
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.180
      6.280

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.9 50 30
Cascade (U.S.) 7.2 35 1
Amarillo 8.9 35 1
Amarillo 8.9 35 0
      155  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 200.0 77

Pastabos

Salinti 90 min prie 65
Keliam iki 78 ir tekinam

+ 2 l Tichės, + ~4-5 g. Citrinos rūgšties į tekinimui skirtą vandenį.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Pikas

    2013 m. Rugpjūčio 16 d.
    Galbūt užgazavimo lygis suteikia "skystesnį" pojūtį? Jamil Zainasheff per savo podcast'us nekartą minėjo, kad nuo užgazavimo lygio labai priklauso alaus "kūnas" (body).
  • AJ

    2013 m. Rugpjūčio 17 d.
    Turiu Munchener salyklo, gal įdėsiu kokius 15-20 % jei jau taip.
  • Pawka

    2014 m. Sausio 16 d.
    200g mielių?!
  • AJ

    2014 m. Sausio 16 d.
    Taip. Čia ne sausų mielių kiekis, o po fermentavimo surinktos ir dar kartą panaudotos jau šlapios mielės.
  • Pawka

    2014 m. Sausio 28 d.
    Supratau. Jaunas brewer'is esu, tai nustebau pamatęs :-)
Prisijungę aludariai