Receptas / Midus - Dribsniai su medum #1
Informacija
Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
95 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 24 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.9 %
|
|
IBU:
6
|
|
EBC:
5
|
|
IBU/OG:
0.09
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Medus | 2.0 | 0.950 | 74.8 | |
Medus | 2.0 | 0.200 | 15.7 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 0.120 | 9.4 | |
1.270 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kadagio uogos | 1.0 | 8 | 30 | |
Liepžiediai | 1.0 | 6 | 20 | |
Apelsino žievelės | 2.0 | 4 | 20 | |
18 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 3.0 | 81 |
Pastabos
6g/30min - Prancūziškos ąžuolo drožlės (vidutiniškai skrudintos)
Dribsniai užpilami vandeniu 100C - 30min, supilsime virinti apie 200ml kartu su prieskoniais.
Vandens ir medaus mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Tada papildoma prieskoniai ir dar pavirinama apie pusę valandos. Paskui ataušinama iki 25 °C temperatūros ir papildome virintu vandeniu iki 4 l
Kadagio uogas ir drožles paliekame fermentuotis.
Po pirminės FG -1012
Į antrinę pridėda dar 200g medaus ištirpina 1.2 l vandenyje OG - 1020.
Dribsniai užpilami vandeniu 100C - 30min, supilsime virinti apie 200ml kartu su prieskoniais.
Vandens ir medaus mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Tada papildoma prieskoniai ir dar pavirinama apie pusę valandos. Paskui ataušinama iki 25 °C temperatūros ir papildome virintu vandeniu iki 4 l
Kadagio uogas ir drožles paliekame fermentuotis.
Po pirminės FG -1012
Į antrinę pridėda dar 200g medaus ištirpina 1.2 l vandenyje OG - 1020.
mindex
2013 m. Rugpjūčio 8 d.