Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
47 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 14 d.

Parametrai

OG:
1.099
FG:
1.020
ABV:
10.3 %
IBU:
277
EBC:
32
IBU/OG:
2.81
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 7.700
Amber 50.0 1.000
      8.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.7 40 60
Warrior 16.7 40 60
Warrior 16.7 40 30
Warrior 16.7 40 5
Warrior 16.7 40 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 6.0 80

Pastabos

Salinimas:
~64-66°C - 90 min. + 7g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C - 15 min.
Išviso 135 min.
pH ~ 5,4

Prieš verdant: G = 1,088 V = 13,0 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~27°C

Dar prisitekinau apie 20 litrų misos. Padariau arbatėlės su 20 g Summit apynių, mielės Safbrew WB-06.

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Rugpjūčio 7 d.
    Iš po lovos :) O, heavy metal! Atgaiva po karštos dienos.
  • Dainius

    2014 m. Sausio 7 d.
    Su naujais! :) Warrior ne tik kad puikiai kartina alų, bet ir skaniai kvepia, tiesa, ne taip ryškiai kaip aromatiniai apyniai.
    Ragavai keturių su viršum mėnesių, tai aromato mažai belikę.
  • Maegnar

    2014 m. Sausio 7 d.
    Sudėtinga būtų uostyti viskį nepradarytame butely :D
Prisijungę aludariai