Receptas / Juodasis serbentas
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 19 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 11 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
4.0 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
63
|
|
IBU/OG:
0.54
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas Munchner | 25.0 | 2.000 | 66.7 | |
Juodieji serbentai | 220.2 | 0.600 | 20.0 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 6.7 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.120 | 4.0 | |
Ryžių dribsniai | 2.0 | 0.080 | 2.7 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (U.S.) | 4.0 | 5 | 60 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 13.0 | 5 | 60 | |
Saaz (U.S.) | 4.0 | 5 | 30 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 5 | 10 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 5 | 0 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 5 | 0 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew S-33 | 6.0 | 64 |
Pastabos
5 g airiškos kerpenos (15 min. virimo)
Dribsniai 100C - 20min
Salykla pilame i 50C - 15min ir veliau keliame temp. iki 71C
Salinama 69C-64C - 60min
Tekiname su 85-80C
Tekinamas antroka per Nelson Sauvin apynius (tie patys kurie bus daudojami virimui)
Saaz pirmo apyniavimo buvo naudojami ir virimui, todel viso ne 10 g, o tik 5g
Del didelio kiekio nuosedu teks daryti antrine, pridedan, Hersbrucker 5g aromatui, plius del safbrew s-33 po 7d bus daug plaukiojanciu mieliu
Dribsniai 100C - 20min
Salykla pilame i 50C - 15min ir veliau keliame temp. iki 71C
Salinama 69C-64C - 60min
Tekiname su 85-80C
Tekinamas antroka per Nelson Sauvin apynius (tie patys kurie bus daudojami virimui)
Saaz pirmo apyniavimo buvo naudojami ir virimui, todel viso ne 10 g, o tik 5g
Del didelio kiekio nuosedu teks daryti antrine, pridedan, Hersbrucker 5g aromatui, plius del safbrew s-33 po 7d bus daug plaukiojanciu mieliu