Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 1 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.011
ABV:
5.3 %
IBU:
35
EBC:
21
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 1.500
Marris Otter 6.0 0.750
CaraCrystal 120.1 0.250
      2.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 6.4 10 45
East Kent Golding (U.K.) 6.4 10 30
East Kent Golding (U.K.) 6.4 20 10
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 6.0 78

Komentarai

  • runce

    2013 m. Kovo 19 d.
    labai jau panašus į http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/3609-esbas būtų įdomu palyginti :) beje, ir tavo vavsa su fuggle norėčiau paragauti, įdomu grynas fuggle skonis. gal norėtum pamainyti?
  • Golding

    2013 m. Kovo 19 d.
    Sausio mėn. viriau ESB http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/440-angliskas-esb---is-salyklo
    Kadangi neturėjau pakankamai didelio puodo, tai nuėmiau dalį salyklo ir išviriau mažesnį kiekį alaus.
    EKG planavau virti vien su Biržų salyklu, bet paskutinę minutę nusprendžiau sumesti liekanas :)
    Galim pasimainyt mano EKG į tavo esba, o fuggle vavsa į .... (nežinau, ką dar turi). Po 1 butelį užteks? Ar daugiau nori?
Prisijungę aludariai