Informacija

Kiekis:
37 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. balandžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.125
FG:
1.023
ABV:
13.4 %
IBU:
20
EBC:
112
IBU/OG:
0.16
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 11.000
Weyermann Cara-red 40.0 2.000
Konditerinis cukrus (rudas) 425.6 1.500
Konditerinis cukrus (rudas) 425.6 1.500
BEST Munich Dark salyklas 25.0 1.000
BEST Caramel Munich III salyklas 160.2 1.000
BEST Munich Dark salyklas 25.0 1.000
BEST Caramel Munich III salyklas 160.2 1.000
      20.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Goldings 4.5 100 60
Saaz (CZ) 3.5 50 15
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew Abbaye 22.0 82

Komentarai

  • Mukas

    Prieš 4 d.  

    ???? „Tamsos Vienuolis“ – salinimo pauzės (mash program)

    # Temperatūra (°C) Pauzės pavadinimas Trukmė (min) Tikslas

    0 64 °C Vanduo paruošiamas salinimu → Dedamas salyklas

    1 63 °C Beta amilazės zona 30 min Sukuria fermentabilių cukrų → aukštesnis ABV

    2 68 °C Alpha amilazės zona 30 min Suteikia kūno, salyklinės tekstūros

    3 72 °C Mash-out 10–15 min Sustabdo fermentus, skystina misą prieš tekėjimą

    4 76 °C Sparge – Plaunami grūdai (naudok ~20 L sparge vandens)


Prisijungę aludariai

    Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

    Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/aludariuklubas/tmp) in Unknown on line 0