Receptas / Tamsos Vienuolis“ Quadrupel
Informacija
Kiekis:
37 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. balandžio 10 d.
Parametrai
OG:
1.125
|
|
FG:
1.023
|
|
ABV:
13.4 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
112
|
|
IBU/OG:
0.16
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 11.000 | 55.0 | |
Weyermann Cara-red | 40.0 | 2.000 | 10.0 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 425.6 | 1.500 | 7.5 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 425.6 | 1.500 | 7.5 | |
BEST Munich Dark salyklas | 25.0 | 1.000 | 5.0 | |
BEST Caramel Munich III salyklas | 160.2 | 1.000 | 5.0 | |
BEST Munich Dark salyklas | 25.0 | 1.000 | 5.0 | |
BEST Caramel Munich III salyklas | 160.2 | 1.000 | 5.0 | |
20.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Goldings | 4.5 | 100 | 60 | |
Saaz (CZ) | 3.5 | 50 | 15 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew Abbaye | 22.0 | 82 |
Mukas
Prieš 4 d.???? „Tamsos Vienuolis“ – salinimo pauzės (mash program)
# Temperatūra (°C) Pauzės pavadinimas Trukmė (min) Tikslas
0 64 °C Vanduo paruošiamas salinimu → Dedamas salyklas
1 63 °C Beta amilazės zona 30 min Sukuria fermentabilių cukrų → aukštesnis ABV
2 68 °C Alpha amilazės zona 30 min Suteikia kūno, salyklinės tekstūros
3 72 °C Mash-out 10–15 min Sustabdo fermentus, skystina misą prieš tekėjimą
4 76 °C Sparge – Plaunami grūdai (naudok ~20 L sparge vandens)